4 redenen om als maakbedrijf te starten met e-commerce!

De maakindustrie is nog altijd van zichzelf een conservatieve branche. Veel bedrijven opereren nog op ouderwetse manier en lopen tegen eindeloze verkoopactiviteiten aan. Er wordt te veel tijd in sales en koude acquisitie gestoken en te weinig tijd in (online) marketing en het direct verkopen van je producten aan de eindgebruiker. Lees hieronder voor de vier redenen om nu te investeren in e-commerce voor uw maakbedrijf.


1. Covid-19 trapt op de rem van jouw traditionele verkoopactiviteiten

De traditionele salestechnieken die nog veel in de maakindustrie gebruikt worden, focussen zich voornamelijk op:

 • Het verzamelen van contactgegevens;
 • Afspraken maken met prospects;
 • Face-to-face netwerken;
 • Cold calling.

Dankzij Covid-19 werkt een groot deel van de Nederlanders thuis en hebben zij wel andere prioriteiten dan een koud gesprek met een verkoper. Digitalisering en online marketing is daarom juist nu de oplossing.


2. Je helpt je salesafdeling met gebruik van online marketing

Het gebruik van online marketing kent vele voordelen, denk aan:

 • Nieuwe afzetmarkten zoeken;
 • De behoefte van jouw klant in kaart brengen;
 • Warme leads genereren;
 • Zeer specifieke feedback:
  • Via welk kanaal word je gevonden?
  • Welke campagne slaat het best aan bij je doelgroep?

Dankzij deze online marketing krijgt sales warme leads binnen. Op die manier kunnen zij zich bezighouden met waar ze echt goed in zijn: het adviseren van je klant!


3. Hogere omzet door directe verkoop aan eindgebruiker

Op het moment dat je door middel van online marketing nieuwe afzetmarkten gevonden hebt, is het enige dat je nog nodig hebt een goed werkende webshop. Door middel hiervan kunt je zelf ook direct aan de eindgebruiker verkopen zonder dat je huidige afzetmarkt gekannibaliseerd wordt en een hogere omzet behaald wordt.


4. Stilstand is achteruitgang

Covid-19 zorgt ervoor dat de digitalisering in (bijna) elke branche een boost krijgt. Ook de productiebedrijven moeten hierin mee ontwikkelen. Tegen de tijd dat we Corona in bedwang hebben, zullen deze ontwikkeling niet stoppen. Stilstaan is daarom achteruitgaan en dat geldt dubbel zo zwaar in deze tijd.Door middel van online marketing en e-commerce kan jij ervoor zorgen dat je maakbedrijf een omzetgroei van 300% doormaakt. Wil je meer weten over de nieuwe digitale trends en verandering in de maakindustrie in Nederland? Klik hier om onze whitepaper gratis te downloaden!


Geïnteresseerd of gewoon nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden? Plan geheel vrijblijvend een (virtueel) kopje koffie in!


Alfons van Tongeren
Operations manager


Als je vragen hebt kan je contact met mij opnemen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00