FAQ: Antwoord op al jouw Magento vragen

Wat is Magento?

Magento 2 is een open-source E-Commerce platform. Het is een heel flexibel webwinkelsysteem dat compleet geoptimaliseerd is voor E-commerce als je van plan bent om hard te groeien, of heb je veel producten en specifieke wensen in de vorm van maatwerk dan is Magento 2 hier perfect voor. Magento-gebruikers hebben toegang tot honderden unieke functies die hen helpen contact te leggen met hun klanten en hun producten te verkopen.

Hoeveel kost Magento?
Het bepalen van de exacte kosten van het runnen van een Magento webshop is een legitieme vraag, maar geen gemakkelijke taak. Veel aspecten zijn namelijk van invloed op de totale kosten, waaronder:

- De hoeveelheid functionaliteit en maatwerk die u wilt hebben boven de oorspronkelijke kernfuncties
- Het ontwerp van de webshop
- Het aantal integraties en hun typen: verzendproviders, betalingen of oplossingen van derden zoals productinformatiebeheer (PIM) en klantrelatiebeheer (CRM)

Om een beeld te schetsen hebben wij toch een ruwe schatting gemaakt. Wanneer je een simpele Magento-webshop laat bouwen, zal dit minimaal tussen de €4.500 en €10.000 kosten. Complexe webshops voor bedrijven die al een uitgebreid en gecompliceerd order & verwerkingsproces hebben kosten vaak tussen de €25.000 en €75.000
Wat zijn de voordelen van Magento?
Magento heeft een heleboel voordelen waaronder:

1. Krachtig e-commerce ontwikkelingsplatform:

Of je nu minder of meer producten in uw eCommerce-winkel hebt ondergebracht. Magento zal fungeren als een krachtig e-commerce ontwikkelingsplatform om aan al uw behoeften te voldoen. Het is het enige ontwikkelingsplatform voor e-commerce dat honderden en duizenden producten kan opslaan en beheren zonder enige moeite.

2. Geavanceerd en SEO-vriendelijk:
Magento is gebouwd met het oog op SEO en daarom geeft het jouw e-commerce winkelproducten een betere kans om op verschillende zoekmachines te verschijnen.
Bovendien zijn de websites die zijn ontwikkeld met behulp van Magento zeer responsief, daarom is uw e-commerce winkel compatibel met alle apparaten en browsers.

3. Sterk beveiligde e-commerce winkel:
Met Magento kan je jouw winkel beveiligen en eenvoudig interne toegang beheren met beveiligingsmachtigingen op meerdere niveaus. Ook kan je met het Magento-platform een secundaire wachtwoord genereren om onverwachte inbreuken te voorkomen. Verder heeft Magento CAPTCHA en PCI Data Security voor de grootst mogelijke bescherming.

4. Geavanceerde zoekfilter:
Dynamische functies worden gebruikt om de zoekopdracht te verbeteren die de producten filtert op basis van de door de gebruiker genoemde parameters. Magento heeft een unieke en geweldige zoekfunctie, zoals filters voor product tags, bekeken producten, productrecensies en recentelijk vergeleken. De zoekopdracht kan ook worden gedaan op basis van de automatisch voorgestelde term.

De ontwikkeling van Magento e-commerce brengt eindeloze voordelen met zich mee, van de beveiligde winkelervaring, probleemloos productbeheer tot eenvoudige integratie met derden. Dit alles helpt om de groei van uw bedrijf te stimuleren, lees hier meer over de voordelen van Magento.

Hoe werkt Magento?
Magento is een Open Source webshop. Open Source betekend ook wel dat de software voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken is. Je betaalt dus geen licentiekosten en je bent zelf volledig eigenaar van de webshop. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om het uiterlijk, de functionaliteit en de inhoud van hun online winkel te beheren zonder de winkelervaring in gevaar te brengen. Daarnaast biedt Magento een verscheidenheid aan handige tools en functies. Dit omvat tools voor marketing, zoekmachineoptimalisatie en catalogusbeheer. Het platform biedt zijn klanten ook een verscheidenheid aan plug-ins en thema's die passen bij wat ze willen doen en hoe ze willen dat hun website eruitziet.
Waarom kiezen bedrijven voor Magento?
Magento is het beste multi-channel E-commerce-platform omdat het snel, geoptimaliseerd en gebruiksvriendelijk is. De concurrentie neemt toe en de online verkopen blijven maar stijgen. Bedrijven kiezen vaak voor Magento omdat Magento een breed scala heeft aan SEO-mogelijkheden, tools, enz, die het platform de beste keuze maken voor elke website-eigenaar die van plan is zijn producten of diensten online te verkopen. Bedrijven die de ambitie hebben om te groeien kiezen vaak voor Magento omdat Magento gemaakt is om mee te kunnen groeien.
Wat is het verschil tussen Magento en Lightspeed?

Beide platformen zijn enorm krachtig, maar bedoeld voor een andere doelgroep. Dit wil dus niet zeggen dat Magento beter is dan Lightspeed, of andersom. Hoewel beide beladen zijn met functies, verschilt Magento van lightspeed vanwege het open karakter en een overvloed aan functionaliteiten. Bij Magento is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere talen te beheren via één backend. Met Lightspeed daarentegen heb je meerdere backends nodig als je meerdere domeinen wilt hebben, of als je verschillende talen wilt doorvoeren. Daarnaast zijn er nog meer verschillen op het gebied van:

- Productspecificaties
- Maatwerkmogelijkheden
- Groeimogelijkheden

In dit artikel vertellen wij meer over de overeenkomsten en verschillen tussen Magento en Lightspeed.

Op zoek naar een Magento webshop specialist?


Laten wij kennis maken! We komen graag met je in gesprek