Hoeveel kost een Magento webshop?


Als Magento specialisten krijgen wij natuurlijk vaak de vraag wat een Magento webwinkel kost. Het bepalen van de exacte kosten van het runnen van een Magento webshop is een legitieme vraag, maar geen gemakkelijke taak. De totale kosten van een Magento webshop zijn namelijk afhankelijk van jouw wensen in termen van ontwerp en functionaliteit, hoeveel en welk type integratie het vereist, betalings- en verzendserviceproviders, systemen van derden zoals CRM's, en veel meer. Maar hoeveel kost een kwalitatieve Magento webshop nu precies? In dit artikel behandelen we de kosten van Magento 2.

Welke kosten kunnen van invloed zijn op de prijsstelling?

Het is goed om enkele belangrijke elementen te kennen die veel invloed hebben op het budget voor het implementeren van Magento. Hier zijn enkele factoren die invloed hebben op de prijs:

 • Magento versie
 • Serverkosten
 • Ontwikkelingskosten:
 • Extensies
 • Magento Thema
 • Magento support

Een van de vele factoren die invloed hebben op de prijs is de bedrijfsgrootte. Bij het berekenen van de ontwikkelingskosten speelt de grootte van een website dus een cruciale rol. Hoe groter de website, hoe hoger de kosten.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de ontwikkelingskosten van Magento 2 is het thema. Er zijn zowel gratis als betaalde thema's beschikbaar in Magneto 2 waar je uit kunt kiezen.

Als je voor een betaalde thema kiest, worden de kosten die gemoeid zijn met het kopen van het thema direct opgenomen in de Magento 2-ontwikkelingskosten.

Maar wanneer je gratis thema's kiest, hoewel het geen kosten met zich meebrengt voor het thema, besteden de ontwikkelaars een aanzienlijk aantal betaalde uren aan het aanpassen van het thema aan de wensen van jouw bedrijf. Dit draagt ​​indirect ook bij aan de ontwikkelingskosten.
Wat zijn de uurtarieven voor Magento Development?

De uurtarieven voor Magento ontwikkeling varieert afhankelijk van het ervaringsniveau van de ontwikkelaar. Een Magento-ontwikkelaar van hoge kwaliteit kost echter tussen €65 en €150 per uur.

Op iedere webshop zijn er ten minste vijf belangrijke pagina's die bijdragen aan het vergroten van klantbehoud en betrokkenheid voor een hoger conversieratio:

 • Homepage
 • Categorie pagina's
 • Product pagina's
 • Winkelmand pagina
 • Checkout pagina

Zelfs als je een kant en klaar Magento thema gebruikt hebben ontwikkelaars gebruikelijk minimaal 40 uur nodig om deze pagina's aan te passen zodat ze aansluiten op de uitstraling van een organisatie, zoals:

 • Creëren van een banner
 • De kleuren wijzigen van de tekst, iconen en knoppen
 • Elementen van plaats wijzigen

 

Magento hosting kosten

 

Wanneer je Magento 2 website kosten berekent, kun je de Magento hostingkosten niet missen. Magento is een zwaarder webshop systeem en vereist dus meer servercapaciteit. Per shop bekijken we wat er nodig is. Dit kan shared hosting zijn beginnend bij € 50,- per maand tot dedicated hosting van € 165,- per maand. Afhankelijk van de functionaliteit en prestatievereisten van uw website, kunnen de Magento-hostingkosten variëren

Extensies en onderhoud

Magento biedt alle basisfunctionaliteit om een ​​online bedrijf te runnen. De basisfunctionaliteiten van Magento zijn al heel uitgebreid in tegenstelling tot andere webshops. Veel Magento shops gebruiken echter nog steeds extra extensies voor:

 • Functies voor klantenondersteuning
 • Verbeterde navigatie
 • Geavanceerd zoeken

Afgezien van enkele gratis extensies, vereisen de meeste hoogwaardige en geavanceerde extensies een eenmalige vergoeding. De gemiddelde prijs van een Magento-extensie varieert van €50-600, afhankelijk van het type functies en de reputatie van de extensie-provider. 

Magento is een extreem krachtig systeem dat geweldige website prestaties levert en verkoopkansen vergroot. Om de website echter altijd goed en veilig te laten werken, is het essentieel dat je nieuwe functies toevoegt, bugs oplost, periodiek test en regelmatig bijwerkt.

De twee belangrijkste doelen zijn om iets te repareren of iets te verbeteren. In principe kun je Magento’s website onderhoud en support services in 2 categorieën verdelen:

 • Breid de functionaliteiten van de website uit
 • Elimineer de bestaande fouten en problemen


Conclusie

Er is geen exacte prijsopgave voor een Magento webshop. De belangrijkste reden hiervoor is het brede scala aan opties en keuzes die  gebruikt kunnen worden bij het bouwen van een Magento webshop. De basiskosten voor Magento beginnen vanaf $ 15.000. 

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over Magento prijzen uw droomproject. Bel ons gerust op wij beantwoorden graag jouw vragen!
Valentijn van Tongeren
Operations manager

Als je vragen hebt kan je contact met mij opnemen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00

Benieuwd wat Magento voor jouw bedrijf kan beteken?