Product Configurator Software perfect voor het optimaliseren van jouw verkoopproces

Wil jij ook tijd en kosten besparen?Dankjewel, we nemen binnen 24u contact op.
Oops er ging iets mis, probeer het opnieuw.

Verlagen van verkoopkosten en verhogen van de klanttevredenheid

Met de productconfigurator kan een product zeer snel en nauwkeurig worden gedefinieerd. Configuratie bespaart veel verkooptijd doordat het niet meer nodig is om het product te onderzoeken, informatie te vinden en selectieregels toe te passen. Het duurt slechts een paar minuten om nieuwe informatie in te voeren en nauwkeurige klantoffertes te maken.

Productconfigurators helpen jouw bedrijf om verkoopkosten te verlagen en de klanttevredenheid te verhogen, aangezien informatie snel wordt ontvangen. Na een inkooporder vereist de configurator geen verdere engineering en wordt deze direct doorgegeven aan de productie. De configurator draagt dus bij aan het besparen van engineeringkosten, het verkorten van de levertijd en het verbeteren van de algehele winstgevendheid van het bedrijf.

Klantcase: Serenco leverancier van gereedschapswagen

Vraagstuk: In een gereedschapswagen berg je gereedschap overzichtelijk op in lades. Ideaal voor in een autogarage, maar ook een keukenmonteur, timmerman en fietsenmaker zullen er veel plezier van hebben.
De vraag is: hoe breng je dit product aan de man?
De mogelijkheden zijn eindeloos en zo ook de wensen van je klant. Zet je een standaard gereedschapswagen in voor de totale markt, of kies je voor segmenteren per doelgroep?
Of ga je voor 100% maatwerk en mag elke klant zelf de inhoud van zijn gereedschapswagen samenstellen?

Oplossing van BEpic

Voor Serenco ontwikkelden we een configurator waarmee de klant zelf zijn kar kan inrichten. Hij kan kiezen uit voorgedefineerde inlays.
Deze inlays zijn gesorteerd en gegroepeerd op marktsegment, zodat iedereen zich thuis voelt.
Als de kar vol is, of het budget overschreden, krijgt de klant volledig geautomatiseerd een offerte in zijn mailbox.


Neem nu contact op

Kosten besparen?

Een verkoper wil goede leads waarmee hij bij de juiste klanten aan tafel komt. Hij wil gericht kunnen adviseren over producten en de klant begeleiden in zijn aankoopproces. Marketing richt zich op bestaande en nieuwe doelgroepen. De marketeer speelt in op specifieke behoeftes en probeert zo leads te genereren voor de salesafdeling. In een ideale situatie werken marketing en sales samen en versterken ze elkaar. Flexibiliteit in de productielijnen helpt daarbij, maar vraagt wel om een andere oplossing aan de voorkant van het klantcontact.

  • Unieke klant ervaring
  • Uren reductie op sales
  • Drastisch kortere doorlooptijden

Product Configurator Software: Slim en snel maatwerk leveren

De oplossing voor een geïntegreerde aanpak in marketing en sales is wat ons betreft CPQ. Dat staat voor Configure-Price-Quote: een online configurator waarmee de klant zelf zijn product samenstelt. Hij kan zelf aan klikken wat hij wil hebben en het systeem houdt rekening met de mogelijkheden en met de consequenties van een keuze.

Bijvoorbeeld: Wanneer een klant in de configurator kiest voor een dak vol zonnepanelen, kan hij daarna niet meer kiezen voor een dakraam in datzelfde dak. Een doorlopen CPQ-proces is een warme lead voor de sales afdeling. De verkoper heeft nu inzicht in de wensen en het budget van de potentiële klant. Tegelijkertijd geeft het de marketeer een inkijkje in veel gekozen opties, wensen waar nog geen aanbod voor is en wellicht ook in nieuwe doelgroepen. En ook de klant is blij, want hij heeft meteen inzicht in het kostenplaatje. Kortom, met CPQ hebben marketing én sales een krachtige tool te pakken!


  • Groter bereik doelgroep door online configureren
  • Grote (complexe) productdiversiteit wordt eenvoudig en overzichtelijk
  • 100% foutloze offertes

Configurator specialisten aanpak

Wij passen het product geheel aan op jouw wensen en en behoeften.

1. We sparren over de opties en features
Wat mag de klant in de configurator samenstellen? Moeten er productvereisten regels zijn, we gaan samen over alle opties heen.

2. De 3D oplossing
Wanneer jij 3D modellen kunt aanleveren nemen wij dit over en regelen we dat dit goed in onze configurator software geladen wordt. We gaan samen over alle overige opties en regels die jij wilt, om zo tot een echte Epic oplossing te komen

3. Designen, developen en onderhouden
We designen, developen en onderhouden de configurator in verschillende browsers zodat de klant zich thuis voelt

4. Onze servicedesk houdt uw configurator nauwlettend in de gaten Onze servicedesk blijft ten alle tijden een aanspreekpunt voor vragen of hulp en natuurlijk zijn we altijd bereikbaar voor advies.

Benieuwd wat een configurator voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een vrijblijvend gesprek in met BEpic