Software Configurator in 2D of in 3D?

Configurator Software

De meeste configurators waarbij je zelf de configuratie samenstelt door onderdelen te slepen zijn in 2D. Handig, maar dit maakt het zo plat. We zien liever een 3D weergave, een perspectief foto. Dit geeft een aantrekkelijker beeld. Meer leads, hogere conversies en uiteindelijk meer omzet.
Wanneer kies ik voor 2D en wanneer kies ik voor 3D?

 

Met een drag&drop configurator sleep je de onderdelen naar een canvas, om op die manier je eigen product te ontwerpen. Dit doe je in een vooraanzicht of bovenaanzicht. In 2D dus en niet in 3D. Waarom is dat?
Je hebt tenslotte een 2D scherm, met een 2D muis of een 2D touch scherm. Hoe teken je dan de derde dimensie?
Er zijn wel systemen waarbij je kun overschakelen naar een ander aanzicht of zelfs dat je het aanzicht kunt roteren. Dit maakt het systeem direct een stuk ingewikkelder waardoor veel gebruikers afhaken of een steile learningcurve door moeten.
Daarom kiezen veel bedrijven voor een drag&drop configurator in 2D.

 

2d product configurator

3D configurator

Er is nog een andere uitdaging met een 3D configurator, dat is de weergave. We moeten rekening houden met de computer van de bezoeker. Veel bezoekers maken gebruik van eenvoudige laptop, iPad of een mobiele telefoon.
Als het perspectief door een gebruiker gewijzigd kan worden, dan moet deze computer in staat zijn om het aanzicht vanuit dit perspectief te kunnen berekenen.
Dit zorgt voor technische uitdagingen en resulteert meestal in een weergave van een configuratie die niet misstaat in een computerspel van begin jaren 90.

 

Mogelijkheden Configurator

De software configurator van BEpic heeft voor dit probleem een slimme oplossing bedacht door de voordelen van 2D en 3D te combineren.
De gebruiker stelt de configuratie samen in 2D. Met eenvoudige drag&drop bewegingen sleep je je componenten naar een canvas zodat je snel en eenvoudig je eigen ideale configuratie kunt samenstellen. Je ziet direct de prijs in je winkelmandje zodat je kunt controleren of je binnen je budget blijft.
Zodra je klaar bent met je configuratie laten we een gespecialiseerde server met grafische rekenkracht een fotorealistische weergave maken van jouw configuratie.

 

3d product configurator

 

Dit heeft geleid tot een configurator die gebruikersvriendelijk is en op iedere computer werkt, zelfs op een mobiele telefoon. Het resultaat is een fotorealistisch beeld van jouw configuratie op jouw offerte.
Is het resultaat nog niet wat je ervan verwacht, dan pas je hem aan totdat de verbeteringen leiden tot een offerte die past bij jouw doel en budget.

 

Meer weten over configurators en de combinatie met eCommerce?