BEpic helpt je graag met API koppelingen

API koppelingen magento 2

Maak jouw Magento 2-webshop krachtiger en flexibeler door naadloos te integreren met externe systemen en services. Ontdek de mogelijkheden van API-koppelingen.
99,9% UPTIME
85% SLA

BEpic: de Magento SEO Experts voor API koppelingen!

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk voor verschillende systemen om met elkaar te communiceren. Denk aan een API als de stekker bij de trekhaak van een auto, waarmee je bijvoorbeeld een aanhanger of fietsendrager eenvoudig kunt koppelen. De universele pinnetjes in de stekker zorgen ervoor dat de verlichting van de auto en de aanhanger samenwerken. Zo werkt een API ook: het biedt een koppelvlak waarmee andere systemen kunnen verbinden en gegevens kunnen uitwisselen.

Waarom een API koppeling?

Veel bedrijven willen hun Magento-systeem koppelen met andere systemen, zoals die van leveranciers of afnemers. Dit zorgt voor automatische updates van productinformatie, voorraadbeheer, orderinformatie en meer. Een API-koppeling kan ook zorgen voor een extra afzetkanaal door integratie met systemen van afnemers.

Denk aan bijvoorbeeld, wederverkopers en dropshipping bedrijven die afhankelijk zijn van actuele en nauwkeurige gegevensuitwisseling.

 

Onze diensten op het gebied van API koppelingen

Bij BEpic bieden we uitgebreide diensten voor het realiseren van API-koppelingen voor Magento. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Leverancier of afnemer koppelt met Magento

Standaard Magento API: Magento heeft een standaard API beschikbaar waarmee leveranciers of afnemers hun software kunnen aanpassen voor koppeling. BEpic kan deze API eenvoudig configureren en de beschrijving beschikbaar stellen. Dit kost slechts enkele uren werk.

Maatwerk API: Als de standaard API van Magento niet voldoet aan de wensen van de partner, kan BEpic de API uitbreiden met maatwerk. Wij adviseren graag over de kosten hiervan.

 

Magento koppelt met een leverancier

Beschikbare extensies: Als de leverancier een eigen API heeft, kan Magento worden uitgebreid met een extensie. Veel van deze extensies zijn beschikbaar via marktplaces, zoals koppelingen met banken of boekhoudsoftware. BEpic kan deze extensies installeren en configureren. Dit kost doorgaans enkele uren, afhankelijk van de complexiteit.

Ontwikkeling van nieuwe extensies: Indien er geen bestaande extensie beschikbaar is, moet een nieuwe extensie ontwikkeld worden. Deze maatwerksoftware is vaak complex en kostbaar, met een ontwikkeltijd van 100 tot 200 uur, afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Factoren die hierbij een rol spelen zijn:

   • Welke gegevens moeten worden uitgewisseld?
   • Hoe vaak moet de uitwisseling plaatsvinden?
   • Welke richting gaat de uitwisseling op (naar Magento, naar de leverancier, of beide)?
   • Hoe gaan we om met synchronisatieconflicten?

Bij BEpic begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden wij gratis advies over de mogelijkheden van maatwerk API-koppelingen voor Magento. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw systemen naadloos kunnen integreren voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

api koppelingen magento
magento 2 gecertificeerd

Advies over API´s

Plan een adviesgesprek in

Ja, BEpic biedt gratis advies over de mogelijkheden van maatwerk API-koppelingen voor Magento. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing voor je specifieke behoeften.

Veelgestelde vragen over API koppelingen magento

Voor specifieke vragen over onze API koppelingen, neem gerust contact met ons op!

Enkele factoren die de complexiteit van een API-koppeling beïnvloeden zijn:

 • Welke gegevens moeten worden uitgewisseld?
 • Hoe vaak moet de uitwisseling plaatsvinden?
 • In welke richting gaat de gegevensuitwisseling (naar Magento, naar de leverancier, of beide)?
 • Hoe gaan we om met synchronisatieconflicten?

Als je leverancier een eigen API heeft, kan Magento worden uitgebreid met een extensie om deze koppeling te realiseren. BEpic kan bestaande extensies installeren en configureren of, indien nodig, een nieuwe extensie ontwikkelen.

Een API-koppeling kan uw Magento-systeem verbinden met andere systemen, zoals die van leveranciers of afnemers. Dit zorgt voor automatische updates van productinformatie, voorraadbeheer, orderinformatie en kan zelfs nieuwe verkoopkanalen openen.

Enkele belangrijke beveiligingsmaatregelen zijn:

 • Authenticatie en Autorisatie: Gebruik van API-sleutels, OAuth, of andere methoden om toegang te beheren.
 • Encryptie: Versleuteling van gegevens tijdens verzending om vertrouwelijkheid te waarborgen.
 • Rate Limiting: Beperken van het aantal verzoeken om misbruik te voorkomen.
 • Firewalls en IP-whitelisting: Beveiligen van de API tegen ongeautoriseerde toegang.

De kosten van een API-koppeling variëren afhankelijk van de complexiteit en de benodigde functionaliteit. Een eenvoudige configuratie van de standaard Magento API kan enkele uren werk zijn. Maatwerk API-koppelingen en de ontwikkeling van nieuwe extensies kunnen tussen de 100 en 200 uur werk vereisen.

Ja, een API-koppeling kan worden aangepast en uitgebreid na de initiële implementatie. BEpic biedt ondersteuning voor het onderhoud en de aanpassing van bestaande koppelingen om aan veranderende behoeften te voldoen.

API-koppelingen moeten regelmatig worden bijgewerkt om te voldoen aan nieuwe API-specificaties, beveiligingspatches, en functionele verbeteringen. De frequentie van updates hangt af van de veranderingen in de gekoppelde systemen en de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Als de API-koppeling niet werkt, kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Controleer de logbestanden: Zoek naar foutmeldingen of problemen in de logbestanden.
 • Test de verbinding: Gebruik tools om de API-verzoeken en -antwoorden te testen.
 • Neem contact op met ondersteuning: BEpic biedt technische ondersteuning om problemen snel op te lossen.

Heeft u nog meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.