,

Hoe verbeter je de mobiele ervaring van je Magento-webshop?

magento mobile site

In de huidige digitale wereld is een optimale mobiele ervaring essentieel voor het succes van je webshop. Steeds meer consumenten gebruiken hun smartphones om online aankopen te doen, en een slechte mobiele ervaring kan leiden tot gemiste verkoopkansen.

Belangrijk om te weten over het indexeren van je Magento website

Vanaf 5 juli 2024 zal Google geen sites meer indexeren die niet werken op mobiele apparaten, wat betekent dat websites die niet mobielvriendelijk zijn, hun zichtbaarheid in zoekresultaten kunnen verliezen. Met meer dan 60% van het internetverkeer dat afkomstig is van mobiele apparaten, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je site goed presteert op smartphones en tablets.

Hier zijn enkele tips om de mobiele ervaring van je Magento-webshop te verbeteren:

 1. Responsief design
  Zorg ervoor dat je webshop een responsief design heeft dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten. Dit betekent dat je webshop er goed uitziet en goed functioneert op zowel smartphones als tablets.
 2. Optimaliseer laadsnelheid
  Mobiele gebruikers verwachten snelle laadtijden. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om de laadsnelheid van je webshop te testen en te optimaliseren. Compressie van afbeeldingen, gebruik van caching en minimalisatie van CSS en JavaScript kunnen hierbij helpen.
 3. Eenvoudige navigatie
  Houd de navigatie eenvoudig en intuïtief. Gebruik duidelijke knoppen en menu’s die gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn op een klein scherm. Vermijd te veel submenu’s en zorg ervoor dat gebruikers snel kunnen vinden wat ze zoeken.
 4. Verbeterde zoekfunctie
  Een krachtige en gebruiksvriendelijke zoekfunctie is cruciaal voor mobiele gebruikers. Overweeg het gebruik van een zoekfunctie met autocomplete en filters om gebruikers te helpen snel de juiste producten te vinden.
 5. Touch-vriendelijke gebruikersinterface
  Zorg ervoor dat knoppen en links groot genoeg zijn om gemakkelijk aan te tikken. Vermijd kleine klikbare elementen die moeilijk te selecteren zijn op een touchscreen.
 6. Vermijd Pop-ups
  Pop-ups kunnen bijzonder storend zijn op mobiele apparaten. Als je pop-ups moet gebruiken, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk te sluiten zijn en niet het hele scherm overnemen.
 7. Gebruik van AMP (Accelerated Mobile Pages)
  Overweeg het implementeren van AMP om de prestaties van je mobiele pagina’s te verbeteren. AMP-pagina’s laden sneller en bieden een betere gebruikerservaring.
 8. Testen en optimaliseren
  Voer regelmatig tests uit op verschillende mobiele apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat je webshop goed functioneert. Gebruik tools zoals BrowserStack om je site te testen op een breed scala aan apparaten.
 9. Mobiele betaalopties
  Bied mobiele betaalopties zoals Apple Pay en Google Wallet aan om het afrekenproces te versnellen en te vereenvoudigen voor mobiele gebruikers.
 10. Analyseer en pas Aan
  Gebruik analytische tools om het gedrag van mobiele gebruikers te volgen en te begrijpen. Analyseer waar gebruikers afhaken en pas je mobiele strategie aan op basis van deze inzichten.

Door deze tips te volgen, kun je de mobiele ervaring van je Magento-webshop aanzienlijk verbeteren, wat kan leiden tot hogere conversieratio’s en tevreden klanten. Wil je weten hoe je jouw Magento website mobiel vriendelijker kan maken? Neem dan contact met ons op.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."