,

Magento 2 migratie: voordelen, stappenplan en checklist

Magento migraties BEpic Eindhoven

Magento migraties

Het veranderen naar een nieuw e-commerceplatform, zoals Magento, kan moeilijk zijn vanwege technische vereisten. Maar met hulp van experts kan de migratie soepel en succesvol verlopen.

Dit artikel bespreekt de noodzaak en voordelen van migratie van Magento 1 naar Magento 2, biedt een gedetailleerd stappenplan voor de migratie en benadrukt het belang van professionele hulp om het proces soepel te laten verlopen. Het behandelt ook de kostenoverwegingen en veelvoorkomende uitdagingen bij de migratie. Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Belangrijkste punten

 • Het migreren van Magento 1 naar Magento 2 is essentieel vanwege het einde van ondersteuning voor Magento 1.
 • Profiteer van de voordelen van Magento 2, zoals verbeterde prestaties en beveiliging.

 • Verken de nieuwe functies in Magento 2, waaronder een betere gebruikerservaring en flexibiliteit.

 • Volg het stappenplan voor een soepele migratie naar Magento 2 en minimaliseer mogelijke problemen.

 • Overweeg professionele migratiehulp om het proces efficiënt en foutloos te laten verlopen.

 • Gebruik de checklist om ervoor te zorgen dat je alle aspecten van de migratie hebt overwogen en gecontroleerd.

Het einde van Magento 1

Juni 2020 overgang

Magento 1-gebruikers stonden voor een deadline in juni 2020. Deze deadline markeerde het einde van officiële ondersteuning en updates voor Magento 1. Na deze datum werden er geen beveiligingsupdates of patches meer verstrekt door Magento.

Voor degenen die niet migreerden naar Magento 2 na juni 2020, ontstonden er aanzienlijke risico’s. Webshops die op Magento 1 bleven draaien, liepen het risico op veiligheidsinbreuken en compatibiliteitsproblemen. Het gebrek aan ondersteuning betekende dat eventuele kwetsbaarheden niet zouden worden verholpen.

Het niet migreren naar Magento 2 na het stopzetten van Magento 1 kan desastreuze gevolgen hebben voor een webshop. Zonder regelmatige updates lopen webshops het risico om kwetsbaar te zijn voor cyberaanvallen. Dit kan leiden tot gegevensverlies, downtime en reputatieschade voor het bedrijf.

Noodzaak van migratie

Het is van vitaal belang om over te stappen naar Magento 2 na het einde van Magento 1-ondersteuning. Magento 2 biedt verbeterde prestaties, beveiligingsupdates en nieuwe functies die essentieel zijn voor een goed functionerende webshop.

Blijven werken met Magento 1 na het stopzetten van updates en ondersteuning brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Webshops lopen het risico om kwetsbaar te zijn voor beveiligingslekken en malware-aanvallen zonder de bescherming van regelmatige updates.

Het gebrek aan updates kan de algehele veiligheid en prestaties van een webshop negatief beïnvloeden. Zonder de nieuwste patches kunnen potentiële zwakke plekken in de beveiliging onbenut blijven, waardoor hackers gemakkelijker toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Voordelen van Magento 2

Snellere laadtijden

Magento 2 is geoptimaliseerd voor snellere laadtijden, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring. Door efficiëntere prestaties kunnen webpagina’s sneller laden, waardoor klanten minder lang hoeven te wachten. Dit leidt tot een hogere conversie en meer tevreden klanten die niet afhaken door lange laadtijden. Het belang van snelle laadtijden strekt zich ook uit tot SEO, waarbij pagina snelheid een belangrijke factor is voor een hogere rangschikking in zoekmachines.

Verbeterde bestelomgeving

Met Magento 2 kunnen webshops profiteren van een vereenvoudigd afrekenproces, wat resulteert in een snellere en soepelere bestelervaring voor klanten. Minder stappen in het bestelproces verminderen de kans op winkelwagenverlating, waardoor de conversie aanzienlijk kan toenemen. Een intuïtieve bestelomgeving is cruciaal om het aankoopproces voor klanten zo eenvoudig mogelijk te maken en hun tevredenheid te vergroten.

Gebruikersvriendelijke interface

De admin-interface en productpagina’s van Magento 2 zijn ontworpen met verbeteringen die zorgen voor een betere gebruikerservaring. Een gebruiksvriendelijke interface vereenvoudigt het beheer van de webshop, waardoor beheerders efficiënter kunnen werken. Zowel beheerders als klanten profiteren van een intuïtieve interface die navigatie gemakkelijk maakt en de algehele ervaring verbetert.

Nieuwe functies in Magento 2

Exclusieve updates

Magento 2 staat bekend om zijn regelmatige introductie van nieuwe functies en technologieën. Deze exclusieve updates zorgen ervoor dat webshops constant kunnen evolueren en concurrerend blijven. Door bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in e-commerce, kunnen bedrijven profiteren van verbeterde prestaties en functionaliteiten.

Het is essentieel voor webshop eigenaren om de concurrentiepositie te versterken door gebruik te maken van deze exclusieve updates. Door up-to-date te blijven, kunnen ze voldoen aan de steeds veranderende behoeften van klanten en zich onderscheiden van concurrenten. Dit stelt hen in staat om een betere gebruikerservaring te bieden en meer conversies te genereren.

Aanvullende mogelijkheden

Magento 2 biedt een breed scala aan extra functionaliteiten en plug-ins die standaard beschikbaar zijn. Deze aanvullende mogelijkheden stellen webshop eigenaren in staat om hun online winkels te personaliseren en aan te passen aan specifieke vereisten. Door gebruik te maken van deze opties kunnen ze de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun webshop vergroten, waardoor ze gemakkelijk kunnen meegroeien met de vraag van klanten.

Het hebben van diverse opties is cruciaal om aan verschillende behoeften te voldoen. Met Magento 2 kunnen webshop eigenaren kiezen uit een verscheidenheid aan plug-ins en extensies om zo een op maat gemaakte winkelervaring te creëren voor hun klanten. Door gebruik te maken van deze aanvullende mogelijkheden kunnen ze zich onderscheiden van concurrenten en een sterke merkidentiteit opbouwen.

Stappenplan voor Magento 2 migratie

Inventarisatie fase

De inventarisatiefase is de 1e fase voor het analyseren van bestaande extensies, modules en gewenste nieuwe functionaliteiten. Het helpt bij het identificeren van wat behouden moet worden en wat aangepast of vervangen moet worden. Een grondige inventarisatie legt de basis voor een succesvolle migratie naar Magento 2. Het zorgt ervoor dat alle aspecten van de webshop in kaart worden gebracht, waardoor het plannen en uitvoeren van de migratie soepeler verloopt.

Aanpassing extensies

Het herontwikkelen van thema’s en controleren van extensiecompatibiliteit met Magento 2 zijn voor een probleemloze werking na migratie. Kies compatibele extensies om mogelijke conflicten te voorkomen en een naadloze gebruikerservaring te garanderen. Zorgvuldige aanpassingen zorgen ervoor dat de functionaliteiten behouden blijven en optimaal presteren op het nieuwe platform.

Ontwikkeling starten

Een vroege start met de ontwikkeling van de Magento 2 migratie is van groot belang. Beginnen met de ontwikkeling in een vroeg stadium draagt bij aan een gestroomlijnd proces en minimaliseert downtime. De eerste stappen omvatten onder andere het opzetten van de ontwikkelomgeving, het installeren van benodigde tools en het configureren van instellingen voor Magento 2.

Datamigratie uitvoeren

Het proces van datamigratie van Magento 1 naar Magento 2 vereist nauwkeurigheid en planning. Belangrijke gegevens en instellingen moeten correct worden overgezet om continuïteit te waarborgen. Het testen en valideren van de datamigratie is om eventuele fouten te voorkomen die kunnen leiden tot verlies van gegevens of functionaliteiten.

Testfase doorlopen

Na de migratie is het zaak om een grondige testfase door te lopen. Verschillende aspecten zoals functionaliteit, prestaties en compatibiliteit moeten worden getest. Eventuele problemen die tijdens de tests naar voren komen, dienen snel te worden opgelost om een soepele overgang naar Magento 2 te garanderen. Kwaliteitscontrole en gebruikerstesten spelen hierbij een belangrijke rol.

stappenplan magento migratie door Bepic

Waarom kiezen voor professionele migratiehulp

Expertise en ervaring

BEpic experts met ervaring in Magento 2 migraties begrijpen de complexiteit van het proces. Onze professionals kunnen problemen snel identificeren en oplossen, wat het risico op fouten vermindert. Het ervaren team van BEpic kan een vlotte overgang naar Magento 2 garanderen door hun diepgaande kennis.

Het inschakelen van onze professionals voor een Magento 2 migratie kan helpen bij het verminderen van risico’s. Door onze expertise weten ze hoe ze mogelijke valkuilen moeten vermijden. Professionals kunnen het migratieproces optimaliseren door efficiëntie en nauwkeurigheid te waarborgen.

Een ervaren team zoals BEpic uit Eindhoven, draagt bij aan een succesvolle en efficiënte migratie door hun diepgaande kennis van Magento 2. Ze zijn bekend met best practices en kunnen maatwerkoplossingen bieden om aan specifieke behoeften te voldoen. Het team zorgt voor een soepele overgang zonder verstoring van de bedrijfsactiviteiten.

Risicobeperking

Een Magento 2 migratie brengt verschillende risico’s met zich mee, zoals gegevensverlies en compatibiliteitsproblemen. Professionele hulp minimaliseert deze risico’s door grondige voorbereiding en uitvoering. Experts nemen preventieve maatregelen om onvoorziene problemen te voorkomen.

Om risico’s te beperken, is een gedegen risicoanalyse essentieel. Professionals identificeren potentiële problemen en ontwikkelen strategieën om ze aan te pakken. Door een zorgvuldige planning worden knelpunten tijdig aangepakt, waardoor de migratie soepel verloopt.

Een succesvolle migratie vereist een gestructureerde aanpak om tijdsbesparing te realiseren. Efficiëntie wordt bevorderd door samenwerking tussen teamleden en duidelijke communicatiekanalen. Realistische deadlines stimuleren productiviteit en prioritering van taken voor een vlotte overgang naar Magento 2. Met BEpic als partner, loop je zo min mogelijk risico bij een migratie.

Tijdsbesparing

Een goed doordachte planning draagt bij aan tijdsbesparing tijdens de migratie naar Magento 2. Door taken efficiënt toe te wijzen en workflows te optimaliseren, wordt de doorlooptijd verkort. Teamleden werken samen om bottlenecks te elimineren en de efficiëntie te maximaliseren.

Het stellen van realistische deadlines is cruciaal voor het behalen van mijlpalen binnen de gestelde tijdlijnen. Prioritering van taken zorgt ervoor dat essentiële aspecten eerst worden aangepakt, waardoor het project op schema blijft. Een doordachte planning leidt tot een succesvolle migratie met minimale downtime voor het bedrijf.

Problemen en oplossingen bij migratie

Veelvoorkomende uitdagingen

Het upgraden naar Magento 2 kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, zoals gegevensmigratieproblemen en compatibiliteitskwesties. Deze kunnen leiden tot vertragingen en functionaliteitsverlies. Het is noodzaak om deze obstakels tijdig te herkennen en voor te bereiden. BEpic heeft hier veel ervaring mee.

Door vooraf potentiële problemen te identificeren, kunnen bedrijven proactief maatregelen nemen. Bijvoorbeeld, het testen van extensies op compatibiliteit voordat de migratie begint, kan helpen bij het verminderen van onverwachte complicaties. Een grondige voorbereiding kan aanzienlijke vertragingen voorkomen.

Het hebben van oplossingsstrategieën in plaats van reactieve maatregelen is belangrijk. Door een team van experts zoals BEpic, in te schakelen of gebruik te maken van professionele migratiediensten, kunnen bedrijven snel reageren op problemen. Dit helpt bij het minimaliseren van downtime en zorgt voor een soepele overgang naar Magento 2.

Oplossingsstrategieën

Een effectieve aanpak om problemen tijdens een Magento 2 migratie aan te pakken, is door een gedetailleerd stappenplan op te stellen. Dit omvat het identificeren van mogelijke knelpunten en het plannen van alternatieve routes indien nodig. Zo kan een gestructureerde aanpak helpen bij het verminderen van complicaties.

Het hebben van een plan B en alternatieve oplossingen klaar kan de impact van onverwachte obstakels beperken. Bijvoorbeeld, als bepaalde extensies niet compatibel zijn, kan het hebben van alternatieven de migratie soepeler laten verlopen. Flexibiliteit is essentieel om snel te kunnen schakelen.

Creativiteit speelt ook een belangrijke rol bij het vinden van oplossingen voor onverwachte situaties. Door out-of-the-box te denken, kunnen bedrijven innovatieve manieren vinden om obstakels te overwinnen. Dit vereist een open geest en bereidheid om nieuwe benaderingen te verkennen.

Kostenoverzicht van Magento migratie

Factoren die kosten beïnvloeden

Bij het upgraden van Magento naar Magento 2 zijn er verschillende factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Complexiteit speelt een cruciale rol, aangezien een complexe migratie meer tijd en expertise vereist, wat resulteert in hogere kosten. De omvang van de webshop is ook belangrijk; grotere webshops met meer producten en klantgegevens vergen vaak extra inspanningen en middelen voor een soepele overgang. Bovendien kunnen de benodigde functionaliteiten invloed hebben op de kosten, aangezien specifieke aanpassingen of integraties extra ontwikkelingsuren vereisen.

Een duidelijk budget en een gedetailleerde kostenraming zijn essentieel voor een succesvolle Magento 2 migratie. Het is van vitaal belang om alle mogelijke kostenposten te identificeren en rekening te houden met onvoorziene uitgaven. Door vooraf een realistisch budget vast te stellen, kunnen verrassingen tijdens het migratieproces worden geminimaliseerd. Het hebben van een goed gedefinieerd budget zorgt voor transparantie en helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen om binnen de financiële grenzen te blijven. BEpic is altijd bereid om een vrijblijvende prijsopgave hiervoor te maken.

Budgetplanning tips

Voor het effectief plannen en beheren van het budget voor een Magento 2 migratie zijn er enkele praktische tips die u kunt volgen. Begin met het identificeren van alle mogelijke kostenposten, waaronder ontwikkelingskosten, licenties, eventuele externe ondersteuning en training voor medewerkers. Stel vervolgens een gedetailleerd budgetplan op waarin alle geschatte uitgaven worden opgenomen om zo een overzicht te krijgen van de totale verwachte kosten.

Het monitoren en regelmatig bijsturen van het budget gedurende het migratieproces is om financiële verrassingen te voorkomen. Houd nauwlettend in de gaten hoe de werkelijke uitgaven zich verhouden tot uw initiële ramingen en pas indien nodig uw budget aan om binnen de gestelde grenzen te blijven. Door proactief te zijn in het beheer van uw budget, kunt u mogelijke overschrijdingen voorkomen en ervoor zorgen dat uw Magento 2 migratieproject financieel gezond blijft.

Checklist voor succesvolle migratie

Voorbereidingsstappen

 • Stel een gedetailleerd migratieplan op.
 • Identificeer benodigde data, extensies en maatwerkfunctionaliteiten.
 • Zorg voor duidelijke communicatie tussen ontwikkelaars, marketeers en klantenserviceteams.
 • Informeer en betrek alle stakeholders vroegtijdig.
 • Plan regelmatig overlegmomenten om de voortgang te bespreken.
  Migratie en testen
 • Zorg voor nauwkeurige datamigratie.
 • Voer uitgebreide functionaliteitstests, prestatietests en gebruikerstests uit.
 • Evalueer en optimaliseer continu na de migratie.
 • Monitor prestaties en analyseer gebruikersgedrag.
 • Pas aan waar nodig om de conversie te verhogen

Samenvatting

Je weet nu alles over de overstap van Magento 1 naar Magento 2. Volg de checklist en overweeg professionele hulp voor een soepele migratie. Zo breng je jouw online winkel naar een hoger niveau en maak je je bedrijf klaar voor groei en succes.

Veelgestelde vragen over migraties

Wat zijn de voordelen van het migreren naar Magento 2?

Magento 2 biedt verbeterde prestaties, beveiliging en schaalbaarheid, waardoor uw webshop beter kan concurreren en groeien.

Welke stappen omvat het migratieplan voor Magento 2?

Het migratieplan omvat onder andere data-migratie, thema-implementatie, extensie-updates en testen om een soepele overgang te garanderen.

Waarom is professionele migratiehulp belangrijk bij Magento-migratie?

Professionele hulp zorgt voor een probleemloze overgang, minimaliseert risico’s en waarborgt dat alle aspecten van de migratie correct worden uitgevoerd.

Welke problemen kunnen optreden bij de migratie naar Magento 2?

Mogelijke problemen zijn gegevensverlies, compatibiliteitsproblemen met extensies of thema’s en SEO-impact. Professionele begeleiding kan deze obstakels helpen overwinnen.

Wat zijn de geschatte kosten van een Magento-migratie?

De kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van uw webshop en gewenste functionaliteiten. Gemiddeld liggen de kosten voor een Magento 2-migratie tussen €5.000 en €50.000. Voor een exacte prijsopgave, vul ons contactformulier in.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."