Wat is Magento? BEpic experts vertellen

Een Open Source “Content Management Systeem” (CMS) voor Webshops. Wil je weten wat Magento is en waarom het belangrijk is voor jouw online business? In deze lijst ontrafelen we de mysteries rond dit krachtige e-commerceplatform. Van zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid tot zijn uitgebreide functies, Magento biedt een solide basis voor het opbouwen van een succesvolle online winkel. Benieuwd naar de voordelen die Magento te bieden heeft? Ontdek in deze lijst alles wat je moet weten over Magento en hoe het jouw online winkel naar nieuwe hoogten kan tillen. Scroll naar beneden.

Open-source e-commerce platform

Magento is een krachtig open-source e-commerce platform dat onbeperkte extensies biedt voor webshops. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit en schaalbaarheid.

Het open-source karakter van Magento zorgt voor optimale veiligheid doordat de broncode constant wordt gecontroleerd en verbeterd door een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars. Dit betekent dat eventuele beveiligingslekken snel worden gedetecteerd en verholpen.

Een van de belangrijkste voordelen van het open-source aspect van Magento is de mogelijkheid om aangepaste functionaliteiten toe te voegen aan een webshop. Met duizenden beschikbare extensies kunnen webwinkeliers hun online winkels personaliseren en uitbreiden volgens hun specifieke behoeften.

Daarnaast biedt Magento een breed scala aan functies, waaronder meertalige ondersteuning, responsief ontwerp en krachtige marketingtools. Dit stelt bedrijven in staat om een naadloze winkelervaring te bieden aan klanten over de hele wereld.

Door te kiezen voor Magento als e-commerce platform, kunnen bedrijven profiteren van een robuuste infrastructuur, uitgebreide functionaliteiten en continue ondersteuning van de gemeenschap. Dit maakt Magento tot een populaire keuze voor zowel kleine als grote online retailers en maakbedrijven.

Flexibele aanpassingsmogelijkheden

Magento staat bekend om zijn flexibele aanpassingsmogelijkheden, waardoor webshop eigenaren unieke en op maat gemaakte online winkels kunnen creëren. Met Magento kunnen ondernemers verschillende aspecten van hun webshop aanpassen, zoals het ontwerp, de functionaliteiten en zelfs de betalings- en verzendopties.

De schaalbaarheid van Magento is indrukwekkend, waardoor het platform geschikt is voor webshops van elke omvang. Of je nu een kleine start-up bent of een gevestigde e-commerce gigant, Magento kan meegroeien met de behoeften van je bedrijf. Deze schaalbaarheid zorgt ervoor dat je niet vastzit aan beperkingen wanneer je bedrijf groeit.

Magento biedt online ondernemers volledige controle over hun webshop. Van het beheren van producten en voorraad tot het analyseren van verkoopgegevens en marketingcampagnes, Magento stelt gebruikers in staat om elk aspect van hun e-commerce activiteiten te beheren en te optimaliseren.

Met Magento’s flexibiliteit kunnen webshop eigenaren unieke functies toevoegen die aansluiten bij de specifieke behoeften van hun doelgroep. Of het nu gaat om gepersonaliseerde productaanbevelingen, geavanceerde zoekfunctionaliteiten of naadloze integraties met externe tools, Magento biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakte winkelervaring te creëren.

Dankzij deze kenmerken is Magento een populaire keuze geworden.

Krachtige marketingtools

Magento biedt een scala aan krachtige marketingtools die webshopbeheerders kunnen gebruiken om hun online winkels te promoten en de verkoop te stimuleren. Door gebruik te maken van deze tools kunnen bedrijven hun merkbekendheid vergroten en meer potentiële klanten bereiken.

 • Personalisatie-opties: Magento stelt gebruikers in staat om gepersonaliseerde marketingcampagnes op te zetten op basis van klantgedrag, voorkeuren en aankoopgeschiedenis.

 • Geavanceerde segmentatie: Met geavanceerde segmentatiefuncties kunnen webshopbeheerders specifieke doelgroepen targeten met relevante aanbiedingen en content, wat de conversiepercentages kan verhogen.

 • E-mailmarketingintegratie: Magento integreert naadloos met populaire e-mailmarketingplatforms zoals MailChimp en Klaviyo, waardoor gebruikers eenvoudig nieuwsbrieven kunnen verzenden en klantrelaties kunnen onderhouden.

Magento optimaliseert webshops volledig voor zoekmachines, waardoor ze gemakkelijk vindbaar zijn voor potentiële klanten die actief zoeken naar producten of diensten die worden aangeboden.

 • SEO-vriendelijke URL’s: Magento genereert automatisch SEO-vriendelijke URL’s voor productpagina’s en categorieën, wat de online zichtbaarheid van de webshop verbetert.

 • Meta-tags en beschrijvingen: Gebruikers kunnen unieke meta-tags en beschrijvingen toevoegen aan elke pagina om zoekmachines te helpen de inhoud van de website beter te begrijpen en weer te geven.

Magento implementeert slimme zoektermen om de zoekervaring van klanten te verbeteren en betere zoekresultaten te leveren.

 • Autocomplete-zoekfunctie: De autocomplete-zoekfunctie voorspelt zoektermen terwijl klanten typen, waardoor ze sneller relevante producten kunnen vinden.

 • Zoekmachinevriendelijke sitemap: Magento genereert automatisch een zoekmachinevriendelijke sitemap die helpt bij het indexeren van alle pagina’s op de website door zoekmachines.

Schaalbaar voor groei

Magento staat bekend om zijn schaalbaarheid, waardoor het een ideaal systeem is voor bedrijven met toekomstige ambities. Dit platform kan moeiteloos webshops ondersteunen die honderdduizenden tot zelfs miljoenen producten bevatten.

Met Magento kunnen bedrijven groots denken en groeien, dankzij de mogelijkheid om uit te breiden en aan te passen aan veranderende behoeften. Het systeem biedt flexibiliteit en robuustheid, waardoor het perfect is voor ondernemingen die streven naar continue ontwikkeling en uitbreiding.

 • Ongeëvenaarde schaalbaarheid: Magento kan gemakkelijk worden opgeschaald naarmate de behoefte aan meer producten, klanten en functionaliteiten groeit.

 • Flexibele aanpassingsmogelijkheden: Bedrijven kunnen hun webshop personaliseren en optimaliseren om aan specifieke eisen te voldoen, wat essentieel is voor groei op lange termijn.

 • Toekomstbestendige investering: Door te kiezen voor Magento investeren bedrijven in een platform dat hen in staat stelt om mee te evolueren met de markt en technologische ontwikkelingen.

Magento’s schaalbaarheid maakt het een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die streven naar groei en succes in de online markt. Met de mogelijkheid om mee te groeien met toenemende eisen en ambities, biedt Magento een stevige basis voor duurzaam succes.

Uitgebreide community-ondersteuning

Magento onderscheidt zich door zijn uitgebreide community-ondersteuning, waardoor het een krachtig e-commerceplatform is voor online ondernemers en ontwikkelaars.

 • Samenwerking: De Magento-community brengt online ondernemers en ontwikkelaars samen, waardoor er een vruchtbare omgeving ontstaat voor kennisdeling en samenwerking.

 • Feedback en verbeteringen: Dankzij de actieve betrokkenheid van de community ontvangt Magento voortdurend feedback die leidt tot continue verbeteringen en innovaties binnen het platform.

 • Uitbreidbaarheid: Door de open-source aard van Magento kunnen ontwikkelaars uitgebreide aanpassingen maken en functionaliteiten toevoegen, ondersteund door de gemeenschap.

De Magento-community heeft bewezen een onschatbare bron van ondersteuning te zijn voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. Met regelmatige updates, bugfixes en nieuwe functies blijft Magento evolueren dankzij de toewijding van deze diverse groep professionals.

De actieve betrokkenheid van duizenden ontwikkelaars wereldwijd zorgt ervoor dat Magento altijd up-to-date blijft met de nieuwste trends in e-commerce. Deze synergie tussen gebruikers, ontwikkelaars en het platform zelf vormt de kern van het succes van Magento als een flexibel en schaalbaar e-commerce-oplossing.

Door te profiteren van deze bloeiende gemeenschap kunnen bedrijven vertrouwen op een solide basis voor hun online winkels, wetende dat ze kunnen rekenen op continue ondersteuning en innovatie.

Mobielvriendelijke ontwerpen

Magento ondersteunt mobielvriendelijke ontwerpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit is onmisbaar in de moderne wereld van e-commerce, waar mobiele responsiviteit van levensbelang is voor het succes van webshops.

Belang van mobiele responsiviteit:

 • Meer dan de helft van alle online verkeer komt van mobiele apparaten.

 • Gebruikers verwachten een naadloze ervaring, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Aanpassing aan diverse apparaten:

 • Magento past zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, waardoor webshops er consistent en gebruiksvriendelijk uitzien op zowel smartphones als tablets.

 • De mobielvriendelijke ontwerpen zorgen voor optimale prestaties en functionaliteit, wat resulteert in hogere conversiepercentages en tevreden klanten.

Voordelen van Magento’s mobielvriendelijke ontwerpen:

 • Verbeterde SEO-ranking door Google’s nadruk op mobiele vriendelijkheid.

 • Verhoogde klantbetrokkenheid en -retentie dankzij een soepele mobiele ervaring.

 • Hogere conversies en omzet door het gemakkelijk maken van aankopen op mobiele apparaten.

Door Magento’s focus op mobielvriendelijke ontwerpen kunnen webshop eigenaren profiteren van een grotere klantenkring en betere prestaties op het gebied van verkoop en gebruikersbetrokkenheid.

Geavanceerde zoekfunctionaliteit

Magento webshops onderscheiden zich door hun geavanceerde zoekfunctionaliteiten die de gebruikerservaring verbeteren en de conversieratio verhogen.

 • Integratie van zoekmachineoptimalisatie: Magento integreert krachtige SEO-tools waardoor producten beter vindbaar zijn in zoekmachines, wat resulteert in meer organisch verkeer naar de webshop.

 • Intelligente zoekalgoritmes: Door het implementeren van slimme zoekalgoritmes biedt Magento gepersonaliseerde zoekresultaten aan klanten, waardoor ze sneller vinden wat ze zoeken en de kans op aankopen toeneemt.

 • Autocomplete en suggesties: De functie voor automatisch aanvullen en suggesties helpt klanten om efficiënter te zoeken en draagt bij aan een vlotte navigatie binnen de webshop.

Magento’s geavanceerde zoekfunctionaliteit is essentieel voor e-commerceplatforms die streven naar een naadloze winkelervaring voor hun klanten. Door gebruik te maken van deze functionaliteiten kunnen online retailers hun conversies optimaliseren en klanttevredenheid

Veilige betalingsgateways

Magento integreert veilige betalingsgateways om transacties te beveiligen en de online winkelervaring te verbeteren. Veilige betalingsverwerking is van essentieel belang voor online winkels vanwege de bescherming van klantgegevens en het opbouwen van vertrouwen bij consumenten.

 • Magento ondersteunt een breed scala aan betalingsmogelijkheden, waaronder creditcards, PayPal, iDEAL, en meer, waardoor klanten gemakkelijk kunnen betalen op een manier die hen het beste uitkomt.

 • Door het bieden van verschillende veilige betaalopties, zoals 3D Secure-verificatie en geavanceerde coderingstechnologieën, zorgt Magento ervoor dat transacties veilig en beschermd zijn tegen frauduleuze activiteiten.

 • Met de mogelijkheid om meerdere valuta’s te ondersteunen, stelt Magento winkels in staat om wereldwijd zaken te doen en klanten een gepersonaliseerde betaalervaring te bieden.

Het integreren van veilige betalingsgateways in een Magento-webshop is cruciaal voor het creëren van een veilige en betrouwbare online winkelomgeving. Door gebruik te maken van geavanceerde beveiligingsfuncties en diverse betaalmogelijkheden, kunnen online retailers het vertrouwen van klanten winnen en tegelijkertijd zorgen voor een soepele transactie-ervaring.

Veilige betalingsgateways​

Integratie met externe systemen

Magento biedt uitstekende mogelijkheden voor integratie met externe systemen, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken en hun workflow kunnen stroomlijnen.

 • Verbeterde functionaliteit: Door Magento te koppelen aan andere bedrijfstoepassingen, zoals CRM-systemen of ERP-software, kunnen bedrijven profiteren van een verbeterde functionaliteit en gegevensuitwisseling tussen verschillende platforms.

 • Efficiënte bedrijfsprocessen: De naadloze integratie met externe systemen zorgt voor efficiëntere bedrijfsprocessen en een geoptimaliseerde workflow. Dit resulteert in tijdsbesparing en verhoogde productiviteit binnen de organisatie.

 • Geïntegreerde workflow: Het koppelen van Magento aan externe systemen leidt tot een geïntegreerde workflow waarin informatie soepel kan worden gedeeld tussen verschillende afdelingen en processen. Dit bevordert samenwerking en maakt real-time besluitvorming mogelijk.

Door de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Magento op het gebied van integratie met externe systemen, kunnen bedrijven profiteren van een naadloze samenwerking tussen verschillende softwaretoepassingen. Dit resulteert in een gestroomlijnde operationele structuur en verbeterde

Magento Marketplace

Magento heeft een eigen online winkel genaamd de ‘Magento Marketplace’, waar je allerlei uitbreidingen kunt vinden om je webshop te verbeteren. Omdat Magento Open Source is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn extensies voor klantenservice, beveiliging, betalingen, bezorging en meer. Deze extensies zijn geschikt voor webshops van alle groottes en soorten. Zelfs als de gewenste functionaliteit niet beschikbaar is, kunnen we op maat gemaakte extensies maken. Daarnaast biedt de Magento Marketplace prachtige thema’s die je webshop kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Rapportage en analyses mogelijkheden

Magento biedt uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden die bedrijven helpen inzicht te krijgen in hun gegevens. Door deze functionaliteiten kunnen gebruikers diepgaande analyses uitvoeren en trends ontdekken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

 • Geavanceerde rapportage: Magento stelt gebruikers in staat om aangepaste rapporten te genereren op basis van specifieke parameters, waardoor bedrijven een dieper inzicht krijgen in hun prestaties en klantgedrag.

 • Real-time data-analyse: Met Magento’s mogelijkheid om real-time gegevens te analyseren, kunnen bedrijven snel reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

 • Segmentatie-opties: De rapportagetools van Magento bieden segmentatie-opties waarmee gebruikers gegevens kunnen filteren op verschillende criteria, zoals demografie, aankoopgeschiedenis en meer, om gerichte marketingcampagnes te ontwikkelen.

Door gebruik te maken van de rapportagefuncties van Magento kunnen bedrijven profiteren van:

 1. Verbeterde besluitvorming op basis van feitelijke gegevens.

 2. Optimalisatie van marketingstrategieën door middel van doelgerichte campagnes.

 3. Identificatie van groeikansen en potentiële knelpunten binnen het bedrijf.

Met Magento’s krachtige rapportage- en analyse-instrumenten kunnen gebruikers de prestaties van hun e-commerceplatform nauwlettend volgen en strategische beslissingen nemen om de algehele efficiëntie te verbeteren.

Conclusie

Je hebt nu een goed inzicht gekregen in wat Magento te bieden heeft. Met zijn flexibiliteit, krachtige marketingtools en schaalbaarheid voor groei is het een uitstekende keuze voor jouw e-commercebehoeften. De ondersteuning van een uitgebreide community, mobielvriendelijke ontwerpen en geavanceerde zoekfunctionaliteiten maken het nog aantrekkelijker. Bovendien biedt Magento veilige betalingsgateways, integratie met externe systemen en uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor jouw online winkel.

Overweeg dus zeker Magento als jouw platform voor e-commerce. De voordelen die het biedt, gecombineerd met de ondersteuning en functionaliteiten, zullen jouw online bedrijf naar nieuwe hoogten tillen. Aarzel niet om vandaag nog de sprong te wagen naar Magento voor een succesvolle online winkelervaring. Plan direct een afspraak in met BEpic.