Wat kost een magento webshop laten maken?

top view of woman putting euros banknotes in wallet on wooden background

Als experts op het gebied van Magento krijgen we vaak de vraag naar de kosten van het opzetten van een Magento webwinkel. Het bepalen van de exacte kosten van het exploiteren van een Magento webshop is een legitieme, maar geen eenvoudige taak. De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals ontwerp en functionaliteit, integraties, betalings- en verzendservices, CRM-systemen en meer. Maar wat is de prijs van een hoogwaardige Magento webshop? In dit artikel bespreken we de kosten van Magento 2 op basis van thema, hosting, ontwikkelingsactiviteiten en onderhoud. We nemen de belangrijkste elementen onder de loep om je te helpen je technologische investering vooraf te plannen.

7x Invloedrijke kostenfactoren

Bij het vaststellen van de kosten is het belangrijk om enkele elementen te benadrukken die aanzienlijke invloed hebben op het budget. Hier zijn enkele factoren die de prijs beïnvloeden:

 1. Magento-versie: de keuze tussen de gratis Community Edition en de betaalde Enterprise Edition van Magento beïnvloedt de kosten. De Enterprise Edition biedt geavanceerdere functies en ondersteuning, maar brengt hogere licentiekosten met zich mee.
 2. Serverkosten:de kosten voor hosting variëren afhankelijk van de gekozen hostingprovider en het pakket. Voor kleine tot middelgrote bedrijven kunnen hostingkosten variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s per maand. Krachtigere servers voor grotere webshops leiden vaak tot hogere maandelijkse kosten.
 3. Ontwikkelingskosten:de complexiteit van ontwikkelingswerk, inclusief aanpassingen aan het thema, de implementatie van specifieke functionaliteiten en de mate van maatwerk, bepaalt de ontwikkelingskosten. Ontwikkelingskosten kunnen variëren afhankelijk van het ervaringsniveau en de locatie van de ontwikkelaars. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van €65 tot €150 per uur.
 4. Extensies: het gebruik van extensies voor extra functionaliteiten kan de kosten verhogen. Sommige extensies zijn gratis, terwijl premium extensies extra uitgaven met zich meebrengen. BEpic kan ook extensies op maat maken.
 5. Magento-thema: de keuze tussen een gratis thema, betaald thema of een op maat gemaakt thema heeft invloed op de kosten. Een op maat gemaakt thema brengt extra ontwikkelings- en ontwerpkosten met zich mee. Er zijn gratis en betaalde Magento-thema’s beschikbaar. De kosten voor een betaald thema kunnen variëren, maar reken op een bedrag tussen €50 en €200 of meer. Voor een op maat gemaakt, uniek thema maken we graag een vrijblijvend prijsvoorstel.
 6. Magento-ondersteuning: het inhuren van Magento-specialisten voor doorlopende ondersteuning kan extra kosten met zich meebrengen, maar zorgt voor technische assistentie, beveiliging en updates.
 7. Bedrijfsgrootte:de omvang van de webshop beïnvloedt de ontwikkelingskosten. Grotere webshops vereisen meer ontwikkelingsuren, wat resulteert in hogere kosten vergeleken met kleinere ondernemingen.
   
   

Bij het overwegen van e-commerceplatforms moeten bedrijven niet alleen naar directe kosten kijken, maar ook naar de totale waarde die een platform biedt. Magento’s schaalbaarheid, aanpassingsmogelijkheden en sterke gemeenschap maken het vaak een kosteneffectieve keuze voor bedrijven van verschillende omvang en sectoren.

 

Al met al kan een eenvoudige Magento webshop starten vanaf enkele duizenden euro’s, maar voor meer complexe en op maat gemaakte oplossingen kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn. Het is raadzaam om contact op te nemen met een ervaren Magento-specialist zoals BEpic, voor een gedetailleerde offerte op basis van specifieke eisen en wensen.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."