Webcore Vitals

Hoe Web Core Vitals invloed hebben op de SEO en advertenties
in jouw Magento webshop

Dus je marketingteam geeft aan dat je niet geslaagd bent voor de Web Core Vitals, maar wat zijn dat? 

En waarom zijn ze zo belangrijk? Wij leggen het je uit

 

Web Core Vitals en hun rol in SEO

Web Core Vitals zijn belangrijke prestatiesignalen waarmee Google de gebruiksvriendelijkheid van een website beoordeelt, wat direct invloed heeft op de SEO-ranking en de zichtbaarheid in zoekresultaten. 

Het optimaliseren van deze vitals – zoals Largest Contentful Paint (laadtijd), First Input Delay (interactiesnelheid), en Cumulative Layout Shift (visuele stabiliteit) – kan de page score verbeteren voor SEO en zo meer verkeer genereren. Het oplossen van Web Core Vitals is cruciaal om de page experience en SEO te optimaliseren, vooral omdat Google Web Core Vitals controle en optimalisatie steeds belangrijker maakt voor ranking. Door gebruik te maken van Google Pagespeed Insights tips, kun je de snelheid van je website verbeteren voor meer verkeer en de Web Core Vitals score verhogen. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en helpt de SEO-ranking te verbeteren.

Largest Contentful Paint (LCP)

Dit meet de tijd die nodig is om het grootste zichtbare content onderdeel van een pagina te laden. Een snelle LCP is essentieel voor een goede page experience en SEO, omdat het laat zien hoe snel gebruikers de belangrijkste content kunnen zien.

First Input Delay (FID)

Deze meet de tijd die verstrijkt voordat een gebruiker voor het eerst interactie kan hebben met de pagina (zoals klikken op een knop). Een lage FID is cruciaal voor de gebruikerservaring, vooral op interactieve pagina’s, omdat dit de responsiviteit van de website aangeeft.

Cumulative Layout Shift (CLS

Dit meet de visuele stabiliteit van een pagina. Als elementen plotseling verschuiven tijdens het laden, kan dit de gebruiker frustreren. Een lage CLS-score is essentieel om de page score te verbeteren voor SEO en een prettige gebruikerservaring te garanderen.

Adviesgesprek inplannen?

040 283 94 41

Laten we persoonlijk kennismaken; bij ons op kantoor in Eindhoven, online videobellen of we spreken af bij jou op kantoor. We zijn flexibel. 

De impact van een lage page score en slechte Web Core Vitals

Een lage page score en slechte Web Core Vitals kunnen aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van je website. Deze factoren spelen een cruciale rol in de SEO-rangschikking omdat ze direct verband houden met de gebruikerservaring. Trage laadtijden en een lage visuele stabiliteit zorgen ervoor dat bezoekers eerder geneigd zijn om de website te verlaten, wat resulteert in een hogere bounce rate en minder conversies. Dit betekent niet alleen minder organisch verkeer, maar ook een lagere advertentie kwaliteit, wat hogere kosten met zich mee kan brengen voor betaalde campagnes zoals SEA.


Daarnaast kunnen websites met slechte Web Core Vitals een lagere SEO-ranking krijgen, omdat Google steeds meer waarde hecht aan een goede gebruikerservaring. Om de impact van een lage page score en slechte Web Core Vitals te voorkomen, is het essentieel om regelmatig te controleren en optimaliseren. Dit helpt niet alleen om de gebruikerservaring te verbeteren, maar kan ook leiden tot een betere zichtbaarheid en lagere kosten in digitale advertenties.

Praktische stappen om Web Core Vitals te verbeteren

Om je Web Core Vitals te controleren en verbeteren, is Google PageSpeed Insights een uitstekende tool. Deze tool biedt gedetailleerde inzichten in de prestaties van je website en geeft specifieke aanbevelingen voor verbetering. Het meten van Web Core Vitals helpt bij het identificeren van verbeterpunten die cruciaal zijn voor je SEO-ranking en gebruikerservaring. Hier zijn enkele praktische tips voor het optimaliseren van Web Core Vitals in Magento:

Afbeeldingen optimaliseren

Comprimeer afbeeldingen en gebruik moderne bestandsformaten zoals WebP.

Caching implementeren

Maak gebruik van browser- en servercaching om laadtijden te verkorten

CSS en JavaScript minimaliseren

Verklein en combineer bestanden om de laadtijd te verbeteren.

Lazy loading toepassen

Laad afbeeldingen en video’s pas als ze in beeld komen.

Externe scripts verminderen

Vermijd onnodige externe scripts die de laadtijd vertragen.

De voordelen van geoptimaliseerde Web Core Vitals voor SEO

Een verhoogde Web Core Vitals-score heeft aanzienlijke voordelen voor SEO. Wanneer de score verbetert, leidt dit tot een betere SEO-ranking, wat betekent dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Dit kan ook resulteren in lagere SEA-kosten, omdat een verbeterde advertentie kwaliteit ervoor zorgt dat je advertenties beter presteren en minder kosten om weergeven te worden.

Bovendien draagt een goede score bij aan hogere conversieratio’s en lagere bounce rates. Wanneer bezoekers een positieve gebruikerservaring ervaren, zijn ze eerder geneigd om langer op je site te blijven en een aankoop te doen. Deze verbeteringen resulteren in meer organisch verkeer en een sterkere betrokkenheid bij je inhoud.

Tot slot versterkt een goede Web Core Vitals-score de algehele autoriteit van je website, wat bijdraagt aan langdurig succes in zoekmachines. Een solide basis in Web Core Vitals zorgt ervoor dat je website niet alleen nu goed presteert, maar ook in de toekomst relevant blijft.

Direct contact met onze operations manager?

Plan een meeting in met Valentijn van Tongeren.