,

Hoe Hotjar je Magento webwinkel kan helpen

Hotjar voor Magento

Hotjar is een krachtige tool voor gedragsanalyse en feedback van gebruikers die je helpt om het gedrag van bezoekers op je Magento webshop te begrijpen. Door het combineren van analyses en feedbacktools, biedt Hotjar diepgaande inzichten in hoe gebruikers met je webshop omgaan, wat helpt bij het identificeren van knelpunten en het optimaliseren van de gebruikerservaring.

1. Heatmaps

Met de Heatmap functie van Hotjar kun je visueel zien waar bezoekers op je Magento webshop klikken, scrollen en hoe ver ze op de pagina scrollen voordat ze weggaan. Deze visuele weergave helpt je om te begrijpen welke delen van je webshop de meeste aandacht krijgen en welke mogelijk verbeterd moeten worden.

2. Session Recordings

Session Recordings stellen je in staat om individuele sessies van gebruikers op je Magento webshop te bekijken. Door daadwerkelijke interacties van gebruikers te observeren, kun je inzicht krijgen in specifieke problemen of frictiepunten die gebruikers kunnen ervaren, zoals technische problemen, onduidelijke navigatie of problemen met het afrekenproces.

3. Feedback Polls en Surveys

Met Hotjar kun je Feedback Polls en Surveys creëren om directe feedback van je bezoekers te verzamelen. Je kunt vragen stellen over de gebruikerservaring, de tevredenheid over producten of diensten, en suggesties voor verbeteringen. Deze waardevolle feedback kan je helpen om de gebruiksvriendelijkheid en tevredenheid van je klanten te verbeteren.

4. Form Analytics

Het optimaliseren van formulieren op je Magento webshop is essentieel voor het verhogen van conversieratio’s. Met de Form Analytics van Hotjar kun je zien welke velden vaak worden overgeslagen, waar gebruikers stoppen met invullen en welke velden problemen kunnen veroorzaken. Hierdoor kun je formulieren optimaliseren om de conversie te verhogen.

5. Recruit User Testers

Met de Recruit User Testers functie van Hotjar kun je direct vanuit je webshop gebruikerstesters werven om nieuwe functies, ontwerpen of verbeteringen te testen. Dit stelt je in staat om feedback te verzamelen van echte gebruikers en hen te betrekken bij het optimalisatieproces.

Integratie met Magento

Hotjar kan eenvoudig worden geïntegreerd met Magento door het toevoegen van een stukje trackingcode aan de header of footer van je webshop. De meeste Magento thema’s ondersteunen deze integratie, wat betekent dat je snel aan de slag kunt met het verzamelen van waardevolle gegevens.

Hotjar is een essentiële tool voor Magento webshop eigenaren die hun gebruikerservaring willen verbeteren en de conversieratio’s willen verhogen. Door diepgaande inzichten te bieden in het gedrag en de feedback van gebruikers, stelt Hotjar je in staat om proactief knelpunten te identificeren en optimalisaties door te voeren die de algehele prestaties en tevredenheid van je Magento webshop kunnen verbeteren. Het is een investering die zichzelf snel kan terugverdienen door het verhogen van de omzet en de klanttevredenheid.

Wil je meer weten over Hotjar voor magento? Plan een kennismakingsgesprek in met een van onze BEpic Magento specialisten voor een goed advies over bijvoorbeeld Hotjar, of de vele andere mogelijkheden.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."