, ,

Stappen succesvolle integratie PIM-systeem met Magento

Magento PIM systeem

In de wereld van e-commerce is het beheren en presenteren van productinformatie van groot belang voor het succes van een webshop. Een Product Information Management (PIM) systeem, speelt hierbij een centrale rol. Het integreert naadloos met Magento, een van de meest populaire e-commerce platforms, en stelt bedrijven in staat om hun productgegevens efficiënter te beheren en de klantervaring te verbeteren. Echter, de integratie van een PIM-systeem met Magento vereist een doordachte aanpak en strategie.

Hoe kies je het juiste PIM systeem?

Als je een webshop hebt, weet je hoe belangrijk het is om je producten goed te presenteren. Een goed PIM-systeem helpt je hierbij door al je productinformatie netjes te beheren. Maar met zoveel verschillende PIM-systemen op de markt, hoe kies je dan het systeem dat het beste bij jouw bedrijf past?

 1. Selecteer het juiste PIM-systeem: kies een PIM-systeem dat past bij de behoeften van je bedrijf, rekening houdend met factoren zoals functionaliteit, gebruiksgemak en integratiemogelijkheden met Magento.
 2. Bereid je productgegevens voor: verzamel en organiseer alle relevante informatie over je producten, zoals afbeeldingen, beschrijvingen, specificaties en prijzen. Zorg ervoor dat je productgegevens accuraat en up-to-date zijn voordat je ze in het PIM-systeem importeert.
 3. Kies de juiste integratieoplossing: Magento biedt verschillende extensies en plugins die integratie met verschillende PIM-systemen mogelijk maken. Zorg ervoor dat de integratieoplossing die je kiest goed werkt met zowel Magento als je gekozen PIM-systeem. Overweeg om een ervaren ontwikkelaar in te schakelen voor hulp bij de implementatie.
 4. Test en valideer de integratie: controleer of de productgegevens correct worden gesynchroniseerd tussen Magento en het PIM-systeem. Zorg ervoor dat alle productinformatie consistent en accuraat wordt weergegeven op je webshop.
 5. Monitor en optimaliseer de integratie: blijf de prestaties van de integratie controleren, identificeer eventuele problemen en neem maatregelen om ze op te lossen. Gebruik analysetools om inzicht te krijgen in het gebruik van je productgegevens en identificeer mogelijkheden voor verbetering.

Dit zijn bekende PIM-systemen

Er zijn verschillende bekende PIM-systemen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen set van functionaliteiten en mogelijkheden. Hier is een overzicht van enkele populaire PIM-systemen:

 1. Akeneo: Akeneo is een toonaangevend open-source PIM-platform dat is ontworpen om productinformatie centraal te beheren en te distribueren. Het biedt krachtige functies voor het organiseren, verrijken en synchroniseren van productinformatie over verschillende verkoopkanalen.
 2. Pimcore: Pimcore is een veelzijdig PIM- en MDM (Master Data Management) platform dat ook andere digitale oplossingen zoals DAM (Digital Asset Management) en CMS (Content Management System) combineert. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor het beheren van productdata, digitale assets en multi-channel publicatie.
 3. inRiver: inRiver is een cloud-gebaseerd PIM-platform dat is ontworpen om productinformatie te centraliseren, te verrijken en te distribueren voor een consistente en gepersonaliseerde klantervaring over verschillende verkoop- en marketingkanalen.
 4. Salsify: Salsify is een cloud-gebaseerd PIM-platform dat is gericht op het vereenvoudigen van productinformatiebeheer en het optimaliseren van de productcontent voor e-commerce en retail. Het biedt functies voor het beheren, optimaliseren en distribueren van productinformatie over meerdere kanalen.
 5. Catsy: Catsy is een gebruiksvriendelijk PIM-platform dat is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het biedt basisfuncties voor het beheren, organiseren en publiceren van productinformatie voor e-commerce en andere verkoopkanalen.
 6. Sales Layer: Sales Layer is een cloud-gebaseerd PIM-platform dat is ontworpen om productinformatie te centraliseren, te verrijken en te distribueren voor een consistente en gepersonaliseerde klantervaring over verschillende verkoop- en marketingkanalen.

Voordelen van de integratie van Magento en een PIM-systeem

Een PIM-systeem biedt grote voordelen voor organisaties die Magento gebruiken.

 • Centraal beheer van productinformatie.
 • Productgegevens zoals beschrijvingen, specificaties, afbeeldingen, video’s en prijzen worden automatisch gesynchroniseerd met Magento en andere verkoopkanalen.
 • Verrijking van productinformatie.
 • Distributie naar verschillende verkoopkanalen en administratiesystemen.
 • Stroomlijnen en verbeteren van productgegevens.
 • Nauwkeurigere en consistentere informatie voor klanten.
 • Bedrijven kunnen producten gemakkelijk categoriseren en filteren op basis van verschillende criteria.
 • Verbetering van efficiëntie in productinformatiebeheer.
 • Snelle en effectieve reactie op marktveranderingen.
 • Verbetering van productcatalogusbeheer, gegevensverrijking en gegevensbeheer capaciteiten.

Kort gezegd, als je een PIM-systeem integreert met Magento, profiteer je van veel voordelen. Je bespaart tijd, zorgt voor duidelijke en betrouwbare productinformatie, beheert je productcatalogus efficiënter en kunt makkelijk groeien met je webshop. Ook helpt het je om beter te verkopen via verschillende kanalen en je online verkoop te verbeteren.

Laat BEpic je begeleiden naar de ideale PIM-oplossing voor jouw webshop. Plan een vrijblijvend gesprek in via ons contactformulier.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."