PLNTS - hét online warenhuis voor planten

Van wordpress webwinkel naar internationaal Magento 2 e-commerce platform. Ontmoet PLNTS, de bloeiende online bestemming voor plantenliefhebbers en groene zielen. Als jouw 'one-stop shop' biedt PLNTS een uitgebreid assortiment kamerplanten en accessoires om van jouw huis een groen paradijs te maken. Met meer dan 150 jaar erfgoed in het kweken van de mooiste planten, is PLNTS niet alleen een expert op het gebied van vakmanschap, maar ook een ondernemende kracht in de wereld van groen.

Client

Dagelijks honderden pakketjes

Uitbreiding

PLNTS zit nu in heel europa en USA

Magento koppeling

koppeling met Exact ERP systeem

Klantcase: PLNTS optimaliseert groei met BEpic's Magento en Headless PWA oplossing

Welkom op onze klantcasepagina, waar we graag het succesverhaal delen van PLNTS, een toonaangevend bedrijf in de groene sector dat samenwerkt met BEpic om hun online aanwezigheid te transformeren.

Oude situatie - reden overstap naar BEpic

Voor de samenwerking met BEpic kampte PLNTS met aanzienlijke uitdagingen in hun bestaande WordPress/WooCommerce-omgeving. De serverconfiguratie was niet optimaal, wat leidde tot frequente offline momenten. Het adminpaneel was traag en remde de groei van het bedrijf aanzienlijk. PLNTS zocht naar een robuuste oplossing om deze problemen aan te pakken en de efficiëntie van hun webshop te verbeteren.

Oplossing door BEpic magento specialisten

BEpic adviseerde PLNTS over de implementatie van Magento, een krachtig e-commerceplatform. Daarnaast werd een headless Progressive Web App (PWA) oplossing voorgesteld. Deze aanpak bood PLNTS de mogelijkheid om een uiterst flexibel en schaalbaar systeem te hebben dat hun groeiambities ondersteunde.

Belangrijk was de keuze om de volledige voorkant los te trekken, waarbij er geen gebruik werd gemaakt van een standaard thema. In plaats daarvan werd een op maat gemaakte applicatie/frontend ontwikkeld die rechtstreeks communiceert met de Magento API. Hierdoor kon PLNTS een supersnelle website aanbieden die volledig in lijn was met hun unieke huisstijl. Dit bleek van cruciaal belang gezien hun grote marketingbudget en de behoefte aan een op maat gemaakte uitstraling.

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen PLNTS en BEpic heeft PLNTS nu een solide e-commerce-infrastructuur die de groei van hun bedrijf mogelijk maakt en hen in staat stelt om een naadloze en gepersonaliseerde winkelervaring aan hun klanten te bieden. De implementatie van Magento en de headless PWA-oplossing heeft PLNTS geholpen om hun online aanwezigheid te optimaliseren en een solide basis te leggen voor toekomstige groei.

 
 
 
PLNTS webshop door BEpic

1. Schaalbaarheid:

Magento2 blinkt uit in het verwerken van grote aantallen producten en het efficiënt bedienen van gelijktijdige bezoekers. Bij PLNTS.com hebben we de zekerheid dat ons platform meegroeit met onze toenemende productcatalogus en groeiende klantenkring.

2. Geavanceerde functionaliteit:

Magento2 biedt standaard een uitgebreide reeks functionaliteiten die essentieel zijn voor het creëren van gepersonaliseerde online winkels. Dit stelt PLNTS.com in staat om een unieke en boeiende winkelervaring te bieden aan onze klanten.

3. Aanpasbaarheid:

De vrijwel onbeperkte aanpasbaarheid van Magento2 is een belangrijke troef voor PLNTS.com. Elk aspect van onze webwinkel kan moeiteloos worden aangepast of uitgebreid om aan specifieke eisen en wensen te voldoen.

4. Internationaal:

Magento2 biedt ingebouwde ondersteuning voor meerdere valuta’s, talen en belastingsystemen. Hierdoor kunnen we gemakkelijk internationale markten bedienen en de groei van PLNTS.com op wereldwijde schaal stimuleren.

Naast de keuze voor Magento2, hebben we bij PLNTS.com ook bewust gekozen voor een Headless Progressive Web App (PWA) benadering. Hier zijn enkele voordelen die deze aanpak met zich meebrengt:

1. Flexibiliteit:

Dankzij de losgekoppelde gebruikersinterface hebben we bij PLNTS.com de flexibiliteit om een unieke gebruikerservaring te creëren. Dit stelt ons in staat om ons merk op een onderscheidende manier te presenteren aan onze klanten. Ons marketingbureau kan zo ook gemakkelijk aanpassingen maken, zonder de technische kant aan te raken.

2. Prestaties:

Door de frontend te scheiden van de backend profiteert PLNTS.com van snellere laadtijden, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring en hogere klanttevredenheid.

3. Omnichannel verkoop:

De Headless PWA-aanpak maakt het eenvoudiger voor PLNTS.com om producten te verkopen via verschillende kanalen, waaronder webwinkels, mobiele apps en zelfs kiosken. Dit versterkt onze aanwezigheid op diverse platforms en vergroot het bereik van ons merk.

4. Onderhoudbaarheid:

Het gescheiden karakter van de frontend maakt het bij PLNTS.com eenvoudiger om wijzigingen aan te brengen in de gebruikersinterface zonder verstoring van de backend. Dit vertaalt zich naar een efficiënter onderhoudsproces en snellere implementatie van verbeteringen.

De combinatie van Magento2 en Headless PWA heeft PLNTS.com in staat gesteld om niet alleen te groeien maar ook om innovatieve en boeiende online winkelervaringen te creëren. Bij PLNTS.com geloven we in het leveren van kwaliteit en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten, en met Magento2 en Headless PWA hebben we de ideale basis voor succes gevonden.

Ontdek zelf de voordelen van winkelen bij PLNTS.com – waar schaalbaarheid, geavanceerde functionaliteit, aanpasbaarheid en innovatie samenkomen voor een unieke online shopping-ervaring!

Achtergrond over PLNTS.COM

Bij PLNTS.com ben je niet zomaar in een webshop; het voelt eerder als jouw favoriete speciaalzaak. Stel je een fijne, warme en groene omgeving voor waar je wordt omringd door het meest bijzondere assortiment aan planten. Op PLNTS.com vind je een plek waar elke plantliefhebber zijn hart kan ophalen. Of je nu op zoek bent naar een plant die perfect bij jou past of als je hulp nodig hebt om de ideale match te vinden – hier ben je aan het juiste adres.

Op PLNTS.com draait alles om het geven van persoonlijkheid aan jouw thuis. Het is een plek waar je wordt uitgedaagd door groene vingers of waar je de meest zeldzame planten ontdekt om jouw collectie uniek te maken.

Klantverhaal: PLNTS

Het verhaal van PLNTS.com is diep geworteld in meer dan 150 jaar ervaring in het kweken van de mooiste planten, met een trotse erfenis die begon bij hun grootgrootgrootvader. Hun ondernemerschap en passie voor vernieuwing hebben PLNTS.com gemaakt tot wat het vandaag is – een bloeiende gemeenschap van plantenliefhebbers die samen groeien. Bij BEpic zijn we verheugd om deel uit te maken van het verhaal van PLNTS.com, waar de liefde voor planten, ondernemerschap en vernieuwing samenkomen. Samen streven we naar groei, inspiratie en het creëren van groene paradijzen in de huizen van mensen wereldwijd.

Deel deze klantcase: