, ,

SEO plugins voor Magento 2 websites die je zou moeten kennen

SEO plugings magento

Magento 2 is een krachtig e-commerce platform dat de basis vormt voor duizenden online winkels over de hele wereld. Met de juiste SEO-plugin en zoekmachine optimalisatie strategieën kunnen Magento webshops hun online zichtbaarheid verbeteren en meer potentiële klanten aantrekken. Door te investeren in Magento webshop optimalisatie kunnen bedrijven hun omzet verhogen en een voorsprong behouden in de competitieve e-commerce markt.

Wat zijn SEO plugins?

SEO-plugins en –extensies zijn onmisbare tools voor het optimaliseren van Magento 2-websites en het verbeteren van hun zichtbaarheid en ranking in zoekmachines. Deze plugins bieden een breed scala aan functies die helpen bij het implementeren van effectieve SEO-strategieën.

BEpic heeft een handig overzicht van bekende SEO-plugins voor je gemaakt:

Magefan Magento 2 SEO Extension

Een populaire SEO-extensie voor Magento 2 is de Magento 2 SEO Extension van Magefan. Met deze extensie kun je SEO-automatisering implementeren, de algehele klik frequentie in zoekresultaten verbeteren en tijd en geld besparen. Enkele functies van deze extensie zijn:

 • SEO-regels maken.
 • Meta-data configureren voor specifieke pagina’s.
 • Dubbele content vermijden.
 • Rijke snippets verbeteren.
 • Interne linkstructuur verbeteren.
 • Pagina’s vooraf bekijken in Google-zoekresultaten.
 • Meta-robots beter beheren.
 • Mageworx SEO Suite Ultimate
 • Een andere populaire optie is de SEO Suite Ultimate-extensie van Mageworx. Deze extensie biedt functies zoals canonical-tags, cross-linking, rijke snippets, hreflang-tags en geavanceerde HTML- en XML-sitemaps. Met de SEO Suite Ultimate kun je ook automatische redirects instellen, SEO-rapporten genereren en SEO-configuratieservices gebruiken.

Amasty SEO Toolkit Pro

Amasty’s SEO Toolkit Pro is ook een krachtige optie met functies zoals automatische generatie van meta-tags, rich snippets, automatische URL-rewrite-generatie en SEO-gezondheidscontroles. Deze extensie biedt ook geavanceerde breadcrumbs, SEO-analyse en verbeteringen voor het genereren van URL’s.

De SEO Toolkit van Amasty biedt een scala aan functionaliteiten om Magento 2 websites te optimaliseren voor zoekmachines. Met deze toolkit kun je automatische canonical tags, SEO templates, rich snippets, XML sitemaps, hreflang tags, geavanceerde breadcrumbs en SEO-analyses implementeren. Het gebruik van deze functies kan aanzienlijke voordelen bieden bij het verbeteren van de zichtbaarheid en rangschikking van je website in zoekmachines.

Automatische canonical tags

Een van de belangrijkste kenmerken van de SEO Toolkit is de mogelijkheid om automatische canonical tags te genereren. Canonical tags zijn HTML-elementen die zoekmachines vertellen welke versie van een pagina als de belangrijkste moet worden beschouwd. Door automatische canonical tags te implementeren, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines de juiste pagina indexeren en dat er geen dubbele content problemen ontstaan. Dit helpt om de SEO-prestaties van je website te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren.

MageWorx SEO Suite Ultimate voor Magento 2

MageWorx SEO Suite Ultimate is een uitgebreide SEO-extensie die speciaal is ontworpen voor Magento 2. Deze extensie biedt een breed scala aan functies die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines en het verbeteren van je online zichtbaarheid.

Belangrijkste functies van MageWorx SEO Suite Ultimate

 • SEO-analyse: met deze functie kun je een grondige analyse van je website uitvoeren om te zien hoe goed je website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Je krijgt gedetailleerde rapporten en aanbevelingen om je te helpen bij het verbeteren van de SEO-prestaties van je website.
 • SEO-templates: maak aangepaste sjablonen voor je meta-tags en andere SEO-elementen om tijd en moeite te besparen bij het handmatig optimaliseren van elke pagina op je website.
 • Rich snippets: ondersteuning voor gestructureerde gegevens die zoekmachines helpen je website-inhoud beter te begrijpen en weer te geven in de zoekresultaten. Dit kan resulteren in een hogere click-through rate (CTR) en uiteindelijk meer organisch verkeer naar je website.
 • Canonical tags: voeg canonical tags toe aan je pagina’s om zoekmachines te helpen de juiste versie van een pagina te identificeren wanneer er meerdere versies beschikbaar zijn.
 • XML-sitemaps: genereer en dien eenvoudig een XML-sitemap in bij zoekmachines om je website te indexeren en nieuwe pagina’s te ontdekken.
 • Hreflang-tags: voeg HTML-attributen toe aan je pagina’s om aan te geven in welke taal en voor welk land de inhoud bedoeld is. Dit is vooral nuttig voor meertalige websites.
 • 301 redirects: gebruik permanente redirects om zoekmachines en bezoekers naar de juiste pagina te leiden wanneer een pagina is verplaatst of verwijderd. Dit helpt je om de waarde van links en de positie in zoekresultaten te behouden.

MageWorx SEO Suite Ultimate onderscheidt zich van andere SEO-plugins voor Magento 2 door de uitgebreide set functies die het biedt. Met deze extensie kun je vrijwel elk aspect van je SEO-strategie optimaliseren, van het verbeteren van je meta-tags tot het genereren van geavanceerde HTML- en XML-sitemaps.

Yoast SEO voor Magento 2

Je kent Yoast SEO vast wel als een populaire SEO-plugin voor WordPress. Wist je dat het ook beschikbaar is voor Magento 2? Het heeft dezelfde functies. Denk aan beheer van belangrijke SEO-elementen: Yoast SEO maakt het gemakkelijk om belangrijke SEO-elementen zoals XML-sitemaps, breadcrumbs, canonical URLs, rijke snippets en SEO-titels en meta-omschrijvingen te beheren en te optimaliseren.

Aheadworks SEO Suite voor Magento 2

Aheadworks SEO Suite voor Magento 2 is een uitgebreide SEO-oplossing die speciaal is ontworpen om de zoekmachineoptimalisatie van Magento 2 webshops te verbeteren. De extensie biedt functies zoals het genereren van SEO-vriendelijke URL’s, het toevoegen van rich snippets en gestructureerde data, automatische XML sitemap generatie, instelling van meta tags en canonical URL’s, beheer van 301 redirects, en SEO-analyse en rapportage. Deze tools helpen webwinkeliers om hun online zichtbaarheid te vergroten, meer verkeer te genereren, en de conversieratio’s en omzet te verhogen door middel van effectievere zoekmachineoptimalisatie. Het is een waardevolle investering voor Magento 2 webshops die serieus zijn over het verbeteren van hun SEO-prestaties.

Screaming Frog Magento SEO Crawler

Dit is geen plugin voor Magento, wel een handige tool die je enorm gaat helpen. Deze krachtige tool stelt je in staat om jouw Magento 2-website te crawlen en technische SEO-problemen op te sporen. Denk hierbij aan ontbrekende meta-beschrijvingen, dubbele content en gebroken links.

Identificeren van technische SEO-problemen

De Screaming Frog SEO Crawler kan jouw website crawlen en alle pagina’s doorzoeken om belangrijke informatie te verzamelen, zoals meta-beschrijvingen, paginatitels en URL-structuren. Hiermee kun je gemakkelijk ontbrekende meta-beschrijvingen identificeren en corrigeren. Het hebben van unieke en relevante meta-beschrijvingen verbetert de zichtbaarheid van jouw website in zoekresultaten. Daarnaast kan de tool ook dubbele content identificeren, wat schadelijk kan zijn voor de SEO van jouw website. Door dubbele content op te sporen en aan te pakken, verbeter je de kwaliteit van jouw website en zoekrangschikking. Ook kunnen gebroken links worden geïdentificeerd en gecorrigeerd, zodat jouw website optimaal functioneert en gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren.

Optimaliseren van jouw Magento 2-website

De Screaming Frog SEO Crawler helpt niet alleen bij het identificeren van technische SEO-problemen, maar ook bij het optimaliseren van jouw Magento 2-website. Door de verzamelde gegevens te analyseren, kun je waardevolle inzichten verkrijgen over de prestaties van jouw website en mogelijke verbeterpunten ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken welke pagina’s het meeste organische zoekverkeer genereren en welke pagina’s geoptimaliseerd kunnen worden voor betere resultaten.

Hulp bij SEO plugins voor magento?

Wil jij hulp bij het optimaliseren? Advies bij de juiste keuze en installeren van een SEO-plugin op jouw Magento site? Plan dan een online meeting in met onze specialist van BEpic, Valentijn.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."