,

Jouw online winkel met Magento 2: dit zijn 10 voordelen

Online selling,e-commerce.

In de wereld van online winkels is het kiezen van het juiste platform van groot belang voor ondernemers. Magento 2, een krachtig systeem in de Magento-familie, biedt aanzienlijke voordelen om je webshop te laten bloeien. Laten we eens kijken naar 10 heldere voordelen van het gebruik van een Magento 2 webshop.

Flexibiliteit en schaalbaarheid:

Magento 2 komt op de voorgrond met zijn buitengewone flexibiliteit en schaalbaarheid. Of je nu een start-up bent die net begint te bloeien of een gevestigde onderneming met uitbreidingsplannen, Magento 2 past zich naadloos aan jouw specifieke behoeften aan en groeit mee met je bedrijf. Dit vermogen om zich aan te passen aan verschillende bedrijfsgroottes maakt Magento 2 tot een veelzijdige keuze voor elke ondernemer met groeiambities.

Uitgebreide functionaliteiten:

Magento 2 biedt een indrukwekkende set ingebouwde functionaliteiten, waardoor het niet slechts een platform is, maar eerder een allesomvattend systeem om jouw online winkel te beheren. Deze functionaliteiten zijn als de bouwstenen van je webshop en omvatten:

Gestroomlijnd productbeheer:

Magento 2 stelt je in staat om moeiteloos nieuwe producten toe te voegen, bestaande producten bij te werken en inventariswijzigingen door te voeren. Met een intuïtieve interface wordt het beheren van je productcatalogus een eenvoudige taak, waardoor je meer tijd hebt om je te concentreren op de groei van je assortiment.

Geavanceerde orderverwerking:

Het orderverwerkingsproces wordt geoptimaliseerd in Magento 2, waardoor je bestellingen efficiënter kunt beheren. Van het ontvangen van een bestelling tot de verzending ervan, Magento 2 biedt tools om het gehele proces gestroomlijnd te houden, waardoor je tijd bespaart en de klanttevredenheid verhoogt.

Voorraadbeheer:

Magento 2 voorziet in geavanceerd voorraadbeheer, waarbij je real-time inzicht hebt in je voorraadniveaus. Je ontvangt meldingen bij lage voorraad, kunt automatische bestellingen instellen en hebt de controle over de algehele voorraadbewegingen. Dit helpt je om nauwkeurig voorraadtekorten te voorkomen en een naadloze winkelervaring te bieden aan je klanten.

Open source en aanpasbaarheid

Bij BEpic maken we optimaal gebruik van het voordeel van Magento 2 als open-source platform. Dit betekent dat onze ontwikkelaars volledige vrijheid hebben om de broncode aan te passen. Hierdoor is jouw webshop niet beperkt tot standaardoplossingen, maar kan deze volledig op maat worden gemaakt om aan de specifieke eisen van jouw bedrijf te voldoen.

Bij BEpic begrijpen we hoe belangrijk dit is, en daarom zijn we jouw betrouwbare partner bij het creëren van een unieke online winkelervaring. Onze ervaren ontwikkelaars leiden het proces van aanpassingen aan de Magento 2 broncode, zodat jouw webshop perfect aansluit bij de visie en behoeften van jouw bedrijf.

Met BEpic aan je zijde profiteer je niet alleen van het open-source karakter van Magento 2, maar ook van de expertise van ons team om de aanpasbaarheid van het platform te maximaliseren. Het resultaat? Een online winkel die niet alleen uniek is, maar ook naadloos aansluit bij de identiteit en doelen van jouw onderneming.

 
 
 

Magento 2 staat bekend om SEO vriendelijkheid

Bij BEpic gaan we verder dan het benutten van de geavanceerde SEO-vriendelijkheid van Magento 2; we tillen het naar een hoger niveau om ervoor te zorgen dat jouw webshop maximaal zichtbaar is in zoekresultaten.

Magento 2 is van nature ontworpen met aandacht voor SEO-best practices. Dit betekent dat het optimaliseren van jouw webshop voor zoekmachines een intuïtieve en effectieve taak wordt. Maar wat BEpic uniek maakt, is onze actieve betrokkenheid bij het volgen van de nieuwste SEO-trends en technieken.

Wij bij BEpic monitoren voortdurend de ontwikkelingen in de wereld van SEO. Of het nu gaat om algoritme-updates, nieuwe optimalisatiestrategieën of veranderende zoekgedragpatronen, we blijven altijd een stap voor. Wat betekent dit voor jou? Een webshop die niet alleen profiteert van Magento 2’s SEO-vriendelijkheid, maar ook van onze voortdurende inspanningen om de concurrentie voor te blijven.

En als je nog een stap verder wilt gaan, bieden we bij BEpic een eigen SEO-dashboard aan dat we moeiteloos integreren in jouw webshop. Dit dashboard, beschikbaar voor marketeers en ondernemers, biedt gedetailleerde inzichten en tools om de SEO-prestaties van jouw webshop te optimaliseren. Met BEpic en Magento 2 leg je niet alleen een sterke basis voor betere zichtbaarheid, maar benut je ook de kracht van geavanceerde SEO-aanpak voor blijvend succes.

Krachtige marketingtools

Magento 2 biedt ondernemers krachtige marketingtools die verder gaan dan het basispakket. Met mogelijkheden zoals segmentatie, upselling en promoties kun je doelgerichte en effectieve marketingstrategieën implementeren. Deze tools stellen je in staat om niet alleen producten te verkopen maar ook een unieke merkbeleving te creëren die klanten aantrekt en behoudt.

Krachtige Magento 2 gemeenschap en kennisdeling

Bij BEpic houden we nauwlettend in de gaten wat er zich afspeelt in de bruisende Magento 2-gemeenschap. We zijn niet alleen toeschouwers; we zijn actieve deelnemers, altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen, updates en innovaties.

Maar daar stopt het niet. Voordat we iets implementeren in jouw webshop, onderwerpen we het aan grondige testen. Bij BEpic geloven we in transparantie en kwaliteit. Dus, of het nu gaat om nieuwe functies, beveiligingsupdates of optimalisaties, je kunt erop vertrouwen dat alles wat we uit de Magento 2-gemeenschap halen, zorgvuldig wordt getest voordat het jouw online winkel bereikt.

Met BEpic ben je niet alleen up-to-date met de laatste ontwikkelingen; je hebt ook de gemoedsrust dat alles wat we implementeren zorgvuldig is getest om ervoor te zorgen dat jouw webshop soepel blijft draaien en voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid.

 
 
 

Responsief design en mobiele optimalisatie:

In een tijdperk waarin mobiele apparaten de norm zijn, blinkt Magento 2 uit met responsief design en mobiele optimalisatie. Hierdoor functioneert je webshop soepel op verschillende apparaten en schermgroottes. Dit niet alleen vergroot de gebruiksvriendelijkheid, maar draagt ook bij aan een hogere positie in zoekresultaten, aangezien zoekmachines mobielvriendelijke websites prioriteit geven.

Snelle laadtijden

Een trage website kan potentiële klanten afschrikken en een negatieve invloed hebben op je positie in zoekmachines. Magento 2 is geoptimaliseerd voor snelle laadtijden en topprestaties. Dit zorgt niet alleen voor een positieve gebruikerservaring maar draagt ook bij aan het behoud van gebruikers en een betere positie in zoekresultaten, wat niet alleen handig maar ook uiterst belangrijk is voor het succes van een online winkel.

Veilig

Veiligheid is van het grootste belang in e-commerce, en Magento 2 levert op dit front. Het platform is uitgerust met robuuste beveiligingsfuncties die je webshop beschermen tegen bedreigingen en aanvallen. Regelmatige beveiligingsupdates zorgen ervoor dat je online winkel een veilige omgeving blijft voor zowel jou als je klanten.

Geïntegreerde betalings- en verzendopties:

Magento 2 integreert naadloos met diverse betalingsgateways en verzendproviders. Dit betekent dat het voor klanten eenvoudig is om aankopen te doen, terwijl verkopers kunnen profiteren van verschillende opties om aan specifieke klantbehoeften te voldoen. Deze flexibiliteit in betalings- en verzendopties draagt bij aan een soepelere koopervaring en vergroot de tevredenheid van klanten.

Voorbeeld van groei met Magento 2: van lokale winkel naar internationaal zakendoen

Stel je voor, dat je een lokale winkel hebt die ambachtelijke, handgemaakte producten verkoopt. In een poging om een breder publiek te bereiken, besluit je om je assortiment online aan te bieden. Je kiest voor Magento 2 als je e-commerceplatform.

In het begin is je online aanwezigheid bescheiden, gericht op lokale klanten. Het flexibele karakter van Magento 2 stelt je in staat om eenvoudig producten toe te voegen en je inventaris te beheren. De responsieve ontwerpelementen zorgen voor een soepele gebruikerservaring, wat resulteert in een gestage stroom van lokale klanten die online aankopen doen.

Na verloop van tijd besluit je je markt uit te breiden naar nabijgelegen steden en provincies. Magento 2 maakt dit mogelijk door schaalbare opties en de mogelijkheid om verschillende valuta’s en verzendopties te integreren. Je webshop groeit organisch en trekt nu klanten uit verschillende delen van het land.

In de volgende fase van groei neem je de sprong naar internationale markten. Dankzij de aanpasbaarheid van Magento 2 kun je de website lokaliseren, rekening houdend met verschillende talen en culturele verwachtingen. Geavanceerde marketingtools helpen je om internationale klanten aan te trekken, terwijl de betrouwbare betalingsgateways de transacties soepel laten verlopen.

Jaren later ben je niet langer alleen een lokale winkel, maar een internationale sensatie. Je groeiende klantenbestand en wereldwijde aanwezigheid weerspiegelen niet alleen het succes van je producten, maar ook de kracht van Magento 2 als jouw betrouwbare e-commercepartner.

Meer weten?

Wil je profiteren van de veelzijdigheid, kracht en eindeloze mogelijkheden van Magento 2? BEpic staat klaar om jouw online winkel te transformeren. Ontvang een op maat gemaakt advies voor jouw specifieke behoeften en ontdek hoe Magento 2 de groei van jouw e-commercebedrijf kan stimuleren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jouw betrouwbare Magento partner!

BEpic helpt je graag met het beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van Magento websites en webshops!

"Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates, nieuws, inzichten en acties."