E-Learning

Banner

E-Learning

Leren doormiddel van gaming technieken


Gametechnieken inzetten in e-learning

Leren door middel van interactie verhoogt het leerrendement met meer dan 50%


Interactieve e-learning

Veel e-learning programma’s gaan technisch gezien wel mee met de tijd, echter vergeten zij in te spelen op de toepasbaarheid van de huidige digitale wereld. Kort gezegd: Het boek wordt gedigitaliseerd en in de Cloud aangeboden, maar de interactieve mogelijkheden die een digitaal platform biedt worden niet benut.
Wij zijn van mening dat juist ‘de manier’ waarop die inhoud wordt aangeboden drastisch aan een verandering toe is, omdat het huidige aanbod niet meer past in deze tijd.
Daarnaast is de oude manier van leren eigenlijk ook niet altijd even effectief. Het is vaak saai, langdradig en weinig uitdagend.


Waarom VR-games?

Ken je dat voorbeeld dat hetzelfde vak dat gegeven wordt door die ene docent wel succesvol bleek, terwijl de andere docent exact dezelfde boodschap niet over de bühne kreeg?
Wel eens nagedacht over hoe dit nou kwam? Een grote kans dat er bij de succesvolle docent sprake was van interactie, terwijl de andere docent de les opdreunde en er sprake was van eenrichtingsverkeer.
Helaas worden veel methodieken op de laatste wijze aangeboden.
Het verschil zit hem dus in de interactie aangaan, leren door het te doen, en ‘actief’ met de lesstof bezig te zijn.


Leren middels e-learning games

Laten we van hieruit teruggaan naar de eerste stappen die we maken in onze allereerste leerprocessen van ons bestaan.
Als jonge kinderen leren wij door middel van ons spel. En tegen de tijd dat wij naar school gaan wordt deze manier ons afgeleerd. Dit terwijl leren door ‘te doen’ aangeboren is en in onze natuur zit. Hoe paradoxaal is dat?

Volgens Bogost is leren vanuit de interactie veruit de meest effectieve manier van leren.
Door lesstof te ontwikkelen volgens de wetten van gamedesign weten wij de gebruiker met onze serious games optimaal te motiveren en brengen wij leren dus terug naar de kern…..naar onze basis. Leren door spel!

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren